VaLePa kukisti Tiikerit ja eteni Mestaruusliigan finaaleihin – LP Viestille jo 12. peräkkäinen finaalipaikka

Savo Volley tasoitti välieräsarjan Vantaan Ducksia vastaan.

Päävalmentaja Janne Kangaskokko veikkaa, että hänen luotsaamansa VaLePa saa finaalissa vastaansa Savo Volleyn. Kuva: Kalle Parkkinen / Lehtikuva

Janne Kangaskokon valmentama VaLePa voitti lauantaina Kokkolan Tiikerit Sastamalassa 3–0 toisessa välieräottelussa ja eteni näin ensi torstaina alkavaan finaalisarjaan voitoin 2–0.

Vastustaja selviää sunnuntaina Pielavedellä, sillä Savo Volley voitti omassa toisessa välieräottelussaan Vantaan Ducksin myös 3–0 ja tasoitti voitot 1–1:een.

Mestaruuteen tarvitaan kaksi voittoa. Jos Savo Volley etenee finaaleihin, sillä on kotietu. Jos VaLePa kohtaa Ducksin, Kangaskokon suojateilla on kotietu.

– Pelipäivät ovat torstai, lauantai ja tarvittaessa tiistai. Eiköhän Savo ole suosikki sunnuntaina, kun pelataan Pielaveden pienessä hallissa, Kangaskokko sanoi.

Nikula ja Mäkinen tehokkaimmat

VaLePan ja Tiikereiden välinen ottelu oli alussa tasainen, mutta VaLePan voitettua avauserän alkoi vieraiden usko voittoon heiketä.

– Saimme hyvällä syötöllä Tiikereiden vastaanottoa sen verran heikommaksi, etteivät he päässeet pelaamaan heidän asettaan, nopeaa tempoa. Sen jälkeen saimme hyvin puolustettua heidän hyökkäyksiään ylös, Kangaskokko sanoi.

Aaro Nikula ja Sakari Mäkinen tekivät VaLePalle 15 pistettä. Kumpikin teki vain yhden hyökkäysvirheen ja VaLePa joukkueena vain kuusi, kun Tiikereiden vastaava luku oli 21. VaLePa voitti torjuntapisteet 13–3.

Antti Ropponen teki Tiikereille 13 ja Jiri Hänninen 10 pistettä.

Savo Volley löysi oman tasonsa

Timo Tolvanen oli lauantaina illalla vähäsanainen, vaikka Savo Volley voitti 3–0 oman välieräottelunsa Vantaan Ducksia vastaan.

– Olemme edelleen selkä seinää vasten. Pelasimme tänään lentopalloa ja sunnuntaina jatketaan, Tolvanen sanoi.

Keskipelaaja Severi Savonsalmi ja yleispelaaja Antti Siltala tekivät Savo Volleylle 15 pistettä. Mikko Räsänen kunnostautui vastaanotossa. Passari Fedor Ivanov pääsi jakamaan passeja tasaisesti eri puolille.

Savo Volley voitti torjuntapisteet 12–4 ja ässät 7–0. Kaikki Ducksin laitapelaajat jäivät alle 50 prosentin hyökkäystehoille.

Avausottelussa 33 pistettä tehnyt Joonas Jokela oli nyt kahdeksalla pisteellä joukkueen tehokkain.

LP Viesti eteni naisten lentopallofinaaleihin

Tomi Lemminkäisen valmentama LP Viesti voitti lauantaina Salossa Hämeenlinnan Lentopallokerhon 3–1 naisten Mestaruusliigan välierissä ja eteni finaaleihin Kuusamon Pölkkyä vastaan voitoin 2–1.

Finaalipaikka on LP Viestille jo 12. peräkkäinen. Finaalit alkavat Salossa ensi tiistaina ja jatkuvat Kuusamossa perjantaina. Jos voitot ovat tasan, mestaruuden ratkaiseva ottelu pelataan Salossa maanantaina 29. maaliskuuta.

– Some on ollut armoton, mutta yritämme keskittyä loppuotteluihin parhaan kykymme mukaan. Maanantaina lähdetään Kuusamosta 11 pelaajan voimin kohti Saloa. Polina Malik on toipunut vatsataudista ja lähtee mukaan, sanoi Pölkyn valmentaja Tuomas Alatalo.

LP Viestin tehokkaimmat pelaajat lauantaina olivat Anniek Siebring ja Iina Andrikopoulou 21 pisteellä. Noora Kosonen teki 12 pistettä. Olena Leonenko oli 19 pisteellä Hämeenlinnan tehokkain.

Pelaajista Kososelle finaalit ovat uran kahdeksannet ja passari Viktoriia Tuchashvilille kuudennet. Kososella on viisi mestaruutta ja Tuchashvilillä neljä.

Koska LP Kangasala joutui perjantaina jättämään välierät kesken koronan takia ja luovuttamaan välieräsarjan Pölkylle, ei pronssiotteluita pelata. Hämeenlinnan pelaajat sekä taustajoukot saivat Salossa pronssimitalit.

Lue myös: