Hyppää sisältöön

Enni Rukajärvelle kauden ensimmäinen palkintokorokesija lumilautailun maailmancupissa

Suoritukseensa pettynyt MM-pronssimitalisti Rene Rinnekangas oli miesten finaalissa kuudes.

Enni Rukajärvi laski lumilautailun maailmancupin osakilpailussa Coloradossa kolmanneksi. Kuva: Getty Images

Enni Rukajärvi päätti Yhdysvaltain Aspenissa lasketun lumilautailun maailmancupin kisan kauden ensimmäiseen palkintosijaansa. Rukajärvi venyi kolmanneksi aurinkoisessa mutta sohjoisessa ja tuulisessa säässä käydyssä slopestyle-kilpailussa.

Rukajärven huippusijoituksen taustalla oli onnistuminen ensimmäisellä runilla ja erityisesti backside 900 -tempussa. Toisella ja kolmannella laskulla hänen pisteensä eivät nousseet, mutta avauskierroksen kolmas sija piti loppuun saakka.

Palkintokorokesija maailmancupissa on Rukajärven, 30, uran seitsemäs.

Olympiahopeamitalisti sai pisteet 71,91 ja jäi kisan voittaneesta Itävallan Anna Gasserista kymmenen pistettä. Ero toiseen sijaan oli vain 0,39 pistettä.

Reilu viikko sitten suomalainen jäi slopestylen MM-finaalissa täpärästi neljänneksi.

– On kyllä hiton hyvä fiilis totta kai. Podiumille tällä kertaa ja olen fiiliksissä raneistani. Vähän meinasi olla rokkenrollia siellä sun täällä, mutta onneksi ensimmäinen lasku meni puhtaasti. Toisella tuli vähän pahempaa komboa, mutta ei ollut ihan puhdasta tekemistä. Taas piti vetää todella puhtaasti: se oli selkeästi tuomareiden linja, Rukajärvi kertoi Lumilautaliiton tiedotteessa.

Rene Rinnekangas sijoittui miesten kisassa kuudenneksi. 21-vuotias iisalmelainen kompasteli toisella ja kolmannella runillaan switch tupla backside rodeo -temppuun.

– Tällä hetkellä valitettavasti harmittaa erittäin paljon. Harmittaa eniten se, etten saanut näytettyä parastani tänään. Kaikkeni yritin, mutta en saanut tehtyä sitä minkä halusin. Kaksi viikkoa tuota rataa olen täällä vetänyt, ja eka hyppyrikin mennyt tosi hyvin. Nyt sitten vaan loksahti, ettei mennytkään temppu päälle, Rinnekangas manaili.

Ennen maailmancupin viikonloppua Aspenissa kilpailtiin lumilautailun maailmanmestaruuksista. Suomen ainoan mitalin Coloradosta nappasi Rinnekangas, joka juhli viikko sitten slopestylen MM-pronssia.

Lumilautailun maailmancup jatkuu slopestylella ensi viikolla 27.–28. maaliskuuta Silvaplanassa Sveitsissä.

Tulokset, miehet
1. Marcus Kleveland NOR 87,58
2. Red Gerard USA 82,16
3. Mark McMorris CAN 81,90
...
6. Rene Rinnekangas 78,08
25. Mikko Rehnberg 71,75

Tulokset, naiset
1. Anna Gasser AUT 81,90
2. Hailey Langland USA 72,30
3. Enni Rukajärvi 71,91

Lue myös:

Rukajärvi ja Rinnekangas finaaliin slopestylen maailmancupissa

Suomi otti lumilautailun MM-kisoista yhden mitalin – päävalmentaja Antti Koskinen: "Koko MM-kisojen osalta menty vähän tunteiden vuoristorataa"

Rene Rinnekankaan kylmäpäinen mitalijahti MM-finaalissa päättyi kahteen kaatumiseen uudessa tempussa – katso video suomalaistähden rohkeista tempuista

MM-pronssimitalisti Rinnekangas oli yhtä hymyä onnistuneen finaalin jälkeen: "Olen erittäin fiiliksissä"

Pronssimies Rene Rinnekankaasta on kasvanut isojen kisojen mies – asiantuntijan mukaan suomalainen on sementoinut paikkansa maailman kärkeen

Rene Rinnekangas laski jälleen aivan omilla linjoillaan – näin suomalainen nousi MM-pronssille