Suora

  • Urheiluruutu
  • Uupumus oli tuhota Nooralotta Nezirin uran - romahdus opetti hyvinvoinnin merkityksen
  • Urheiluruutu

Iivo Niskanen kommentoi ensimmäistä kertaa alavireistä kauttaan: "Tuossa oli varmasti kaikki, mitä pystyin punnertamaan"

Maastohiihtäjä Iivo Niskasen tavoitteena on kilpailla tänä keväänä vielä kotimaassa.

hiihto
Iivo Niskanen
Iivo Niskanen pääsi juhlimaan palkintokorokesijaa kerran kuluneella kansainvälisellä kaudella, kun Suomen miehet hiihtivät toiseksi Lahden maailmancupin viestissä.Lehtikuva/Emmi Korhonen

Kolme MM-mitalia urallaan voittanut maastohiihtäjä Iivo Niskanen, 29, jäi Oberstdorfin MM-kisoissa vaille mitaleja. Niskasen parhaaksi sijoitukseksi jäi kuude sija, jotka tulivat viestistä ja 50 kilometrin perinteiseltä.

Myös maailmancup-kausi jäi alavireiseksi. Niskanen kilpaili ainoastaan Rukalla, Lahdessa, Falunissa ja kauden finaalissa Sveitsissä. Henkilökohtaisilla matkoilla Niskanen ei pystynyt venymään palkintokorokkeelle. Rukalla hän oli viides 15 kilometrin perinteisellä.

Sunnuntaina Niskanen myönsi Urheilustudion videohaastattelussa, että hän jäi kauden tavoitteista.

– Ilman muuta emme päässeet niihin tavoitteisiin, joihin olisi pitänyt. Tämä on tulosurheilua ja muutkin tekijät vaikuttavat siihen kuin esimerkiksi arvokisapäivän iskukyky.

Niskanen on tehnyt henkilökohtaisen valmentajansa Olli Ohtosen kanssa jo hieman analyysia kaudesta, mutta menneeisiin tapahtumiin on tarkoitus pureutua tarkemmin vielä myöhemmin.

– Tuossa oli varmasti kaikki, mitä pystyin punnertamaan tänä vuonna. Paremmalla tuurilla olisi saattanut tulla menestystä. Osittain tämä kausi antaa perspektiiviä aiemmalle menestymiselleni. Silloin on onnistuttu kaikessa, kun on napsunut kohdilleen.

Suomen ykköshiihtäjä kokee, että MM-kisoissa hänellä oli yksittäisiä hyviä päiviä.

Iivo Niskanen pettyneen näköisenä maalissa 50 kilometrin perinteisen jälkeen Oberstdorfin MM-kisoissa.
Iivo Niskanen tulistui huoltajille – ei kuullut neuvoja suksien vaihtoa varten

Oberstdorfin kisat päättyivät 50 kilometrin perinteiseen, joka oli Niskasen päämatka. Päätösmatkalla nähtiin dramatiikkaa, kun kärjessä hiihtänyt Niskanen koetti kysyä huollolta matkan varrelta voimasanojen sävyttämänä, kumpi suksipari hänen pitää ottaa alleen suksenvaihdossa.

Videosta tuli välittömästi hitti.

– Itselle pitää osata nauraa. Pystyn sen kanssa elämään, että tuollainen on päässyt lipsahtamaan. Totta kai ajattelen sitä, että kai siinä on latausta ja tunnetta pelissä, kun sellainen impulsiivisuus tulee näkyviin kilpailusuorituksen aikana. Ehkä se on pelkästään positiivinen asia, että vielä pystyy latautumaan ja olemaan ihan täysillä mukana tässä hommassa, Niskanen kommentoi tapausta.

50 kilometrin kilpailun jälkeen Niskanen ei peitellyt pettymystään toiseen suksipariinsa. Nyt hän kertoo, että asia on käyty Niskasen henkilökohtaisen suksihuoltajan Heikki Alakärpän kanssa läpi ja yhteistyö jatkuu.

– Huolto ei ole kenenkään yksin pyörittämää show'ta. En sitä laita henkilökohtaisesti Heikin virheeksi. Niitä tulee ja yleensä joukkueena menestytään ja kaadutaan. Tuona päivänä emme olleet ihan parhaimmillamme, sijoitukset olivat kuitenkin suhteellisen heikkoja.

Niskasen on tarkoitus osallistua kilpailuihin vielä tällä kaudella kotimaassa. Hiihtokausi jatkuu Ristijärven SM-kisoissa maaliskuun viimeisenä viikonloppuna.

Lue myös:

Saadaanko hiihtomaajoukkueen keihäänkärjet teroitettua, kun Pekingin olympialaisiin on aikaa vain vajaa vuosi? Jauhojärvi peräänkuuluttaa ykköstykeille harjoittelun muutosta

Näin Suomen huoltopäällikkö selitti Iivo Niskasen 50 kilometrillä raivostuttaneita suksiongelmia: "Epäonnistumisen piikkiin en laita"

Iivo Niskasen raivoisat eleet paljastivat enemmän kuin sanat – Sami Jauhojärvi ja Kalle Lassila avaavat, miten Suomen ykköstähden mitalisauma kaatui

"Minulla tökki pito" – Iivo Niskanen paiskoi sukset maalissa MM-pettymyksen jälkeen, katso kuinka Niskanen antoi kovasanaista palautetta huollolle kesken kisan

Iivo Niskaselta suoraa puhetta vaisusta MM-avauksestaan – ei vastannut mitenkään Suomen ykköstähden odotuksia

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat