1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Jääkiekon Naisten Liiga

Kiekko-Espoo enää voiton päässä mestaruudesta – maaginen espoolaisvahti Pajarinen nollasi jälleen KalPan

Kiekko-Espoo voitti KalPan jälleen 2–0. Espoolaismaalivahti Tiia Pajarinen on torjunut finaalisarjassa kaikki 72 laukausta.

Tiia Pajarinen on huippuvedossa kauden tärkeimmällä hetkellä. Kuva: Lehtikuva / Mikko Stig

Kiekko-Espoo voitti KalPan jo toistamiseen Naisten Liigan loppuotteluissa. Espoolaiset hakivat vierasvoiton Kuopiosta maalein 2–0(0–0, 1–0, 1–0) ja on enää voiton päässä Suomen mestaruudesta.

SM-titteli on katkolla ensimmäistä kertaa tiistaina, kun kolmas ottelu pelataan Espoossa kello 18.45 alkaen.

Tasaisessa avauserässä Kiekko-Espoo oli hieman painostavampi osapuoli, ja KalPan maalilla Tiina Ranne joutui venymään kiekon eteen peräti 16 kertaa. Ensimmäinen maali nähtiin toisen erän loppupuolella, kun vierasjoukkueen Emmi Leinonen nousi b-pisteen sisälle ja upotti kiekon etukulmasta ohi Ranteen. Syöttöpisteet kirjattiin Janina Arolle ja Annina Rajahuhdalle.

Päätöserässä KalPa yritti jälleen kaikin mahdollisin tavoin ohittaa jo ensimmäisessä ottelussa nollapelin pelannutta Tiia Pajarista, mutta 22-vuotias veräjänvartija oli jälleen rautaa. Lopullinen ratkaisu nähtiin 57 minuutin pelin jälkeen, kun Nea Katajamäki upotti Sofia Nuutisen ja Tinja-Mariia Haukijärven esitöiden jälkeen kiekon verkkoon Ranteen nenän alta.

Pajarinen on torjunut pudotuspelien kahdeksassa ottelussa jo viisi nollapeliä, ja finaalisarjassa hän on torjunut kaikki 72 kohti tullutta laukausta.

– Meillä on tosi tiivis puolustus, ja pelaamme omalla systeemillä, jota kaikki noudattavat. Olemme tosi aktiivisia puolustuspäässä, ja siksi vastustaja ei ole päässyt tekemään maaleja, Kiekko-Espoon maajoukkuepuolustaja Nelli Laitinen totesi.

– Ratkaisupeli on aina vaikein, ja pitää pystyä nollaamaan tämä peli. Emme varmaan lähde muuttamaan mitään.

Pajarisen rauhalliset suoritukset ovat vakuuttaneet myös Laitisen.

– Hän on ollut viimeinen lukkomme, ja olen onnellinen hänen puolestaan, että hän onnistuu kauden tärkeimmissä peleissä. Hän on tosi periksiantamaton ja rauhallinen luonne. Hän pystyy pitämään pään kasassa koko ajan.

Naisten Liiga, 2. loppuottelu:

35.23 0–1 Emmi Leinonen (Janina Aro – Annina Rajahuhta) yv

57.02 0–2 Nea Katajamäki (Sofia Nuutinen – Tinja-Mariia Haukijärvi)

Torjunnat:

Tiina Ranne KalPa 16+7+12=35 (poissa 57.39–60.00)

Tiia Pajarinen Kiekko-Espoo 9+13+9=31

Rangaistukset: KalPa 2x2min = 4min, Kiekko-Espoo 4x2min = 8min

Lue myös:

Kiekko-Espoo nollasi tehottoman KalPan Naisten Liigan avausfinaalissa – espoolaisten maalivahti Pajarinen huippuvedossa: "Koko joukkue oli täynnä sankareita"

Yle Puhe lähettää suorana Naisten Liigan loppuottelut – Kiekko-Espoon ja KalPan ensimmäinen kamppailu lauantaina