Hyppää sisältöön

Arvi Savolaiselle luovutusvoitto olympiakarsintaturnauksen finaalissa – ihmetteli bulgarialaisvastustajan toimintaa

Lauantaina olympiapaikan hankkinut Arvi Savolainen julistettiin voittajaksi Euroopan olympiakarsintaturnauksessa.

Kuva: AOP

Kreikkalais-roomalaisen tyylin painija Arvi Savolainen sai luovutusvoiton Euroopan olympiakarsintaturnauksen finaalissa Budapestissa. Savolaisen, 22, bulgarialaisvastustaja Kiril Milov ei saapunut molskille sarjan 97 kiloa finaalia varten.

Täyden verryttelyn tehnyt Savolainen ihmetteli Milovin toimintaa.

– Olisi kaveri voinut ilmoittaa, ettei tule molskille. Aika monessa sarjassa on ilmoitettu, jos ei tule. Saatiinpahan yksi valmistautumisharjoitus lisää. Olisi kaiken valmistautumisen jälkeen ollut kiva päästä matolle, Savolainen totesi Yle Urheilulle.

Finaaliottelussa ei ollut juurikaan panosta, sillä sekä Savolainen että Milov olivat saavuttaneet turnauksessa päätavoitteensa, maapaikan Tokion olympialaisiin. Savolaisen olympiapaikka varmistui, kun hän peittosi lauantain välierässä Italian Nikholoz Kakhelashvilin arvokkaamman suorituspisteen ansiosta.

Olympiapaikan juhlistamiselle on aikaa vasta kotona Suomessa, jossa Savolainen viettää karanteenia turnauksen jälkeen.

– Eiköhän tämä ilta mene ihan lepäillessä. Ei hirveästi vielä kerkeä nauttia, kun pitää aamukolmelta lähteä kohti lentokenttää, Savolainen sanoi.

Lahden Ahkeraa edustavan Savolaisen olympiaedustus ei ole maapaikan hankinnasta huolimatta varma, sillä sitä tavoittelee myös Savolaisen kovin kotimainen kilpakumppani Elias Kuosmanen.

Savolaista haastatteli Vesa-Matti Savinen.

Lue myös:

Upeasti Suomelle olympiapaikan paininut Savolainen vastasi kuumaan spekulaatioon: "Tuntuisi vähän riistolta, jos joku muu menisi kisoihin"

Katso, miten upeasti Arvi Savolainen otti Suomelle olympiapaikan ja valmentaja riehui ilosta! Verta vuotanut EM-mitalisti taipui viime hetkillä

Hieno taistelu! Arvi Savolainen paini Suomelle olympiapaikan todellisessa trillerissä: "Jännemmäksi meni kuin olisin toivonut"