Suora

  • Suunnistuksen EM

Olympialaisten maapaikkaa tavoittelevat suomalaispurjehtijat kyttäysasemissa Lanzarotella

Lanzaroten kilpailussa taistellaan alkavalla viikolla maapaikoista Tokion olympialaisiin.

purjehdus
Noora Ruskola ja Mikaela Wulff
Noora Ruskola ja Mikaela Wulff päättivät 49er FX -luokan avauspäivän kymmenenteen sijaan.Suomen Purjehdus ja Veneily

Purjehduksen 49er FX -luokassa kisaavat Noora Ruskola ja Mikaela Wulff ovat avauspäivän jälkeen kymmenentenä Lanzaroten kilpailussa. Nacra 17 -luokassa Sinem Kurtbay ja Janne Järvinen ovat kolmen lähdön jälkeen kahdeksantena.

Lanzaroten kilpailun kussakin luokassa on jaossa yksi maapaikka Tokion olympialaisiin.

49er FX -luokassa maapaikkaa ovat Suomen lisäksi vailla Belgia, Kroatia, Venäjä, Ruotsi, Tshekki ja Italia. Nacra 17 -luokassa maapaikkaa hamuavat Suomen lisäksi Hollanti, Venäjä, Kreikka, Kroatia ja Unkari.

– Tuuli oli alueellamme todella kääntyilevä. Voi sanoa, että oli ihan hullu keli. Olemme tosi tyytyväisiä päivään. Ensimmäinen lähtö olisi voinut olla fiasko, koska olimme lähes viimeisiä, mutta saimme noustua hyvin, Ruskola ja Wulff kertoivat Sailing Team Finlandin Facebook-sivuilla.

Ronja Grönblom ja Veera Hokka purjehtivat 49er FX -luokan avauslähdössä ensimmäisenä maaliin, mutta tuloksiin kirjattiin varaslähtö.

Lue myös:

Petäjä-Siren jäi 14:nneksi EM-regatassa – "Ei syytä murjottaa"

Kaksi suomalaistiimiä taistelee Tokion olympiapaikasta purjehduksen 49FX-luokassa – Suomen huipulle hiipinyt nuori kaksikko ei ota paineita

"Täydellisestä yksinäisyydestä tällaisiin valoihin" –kilpakumppania auttanut Bestaven nousi yksinpurjehduksen voittajaksi

Purjelautailua hyisellä merellä vuoden pimeimpään aikaan – Tuuli Petäjä-Siren valmistautui kohti Tokion olympialaisia Helsingin edustalla: "Onhan tämä vähän ekstriimiä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat