Hyppää sisältöön

Tappara sanoutuu irti maalivahtinsa koronavirusta vähättelevistä kommenteista: "Ei edusta seuran mielipidettä"

Tapparan mukaan maalivahdin somekuva ja koronavirusta vähättelevät kommentit eivät edusta seuran mielipidettä.

Dominik Hrachovina Tapparan maalilla kuvattuna vuonna 2017. Kuva: Tomi Hänninen

Tapparan maalivahdin Dominik Hrachovinan tuore Instagram-päivitys on herättänyt paljon huomiota.

Maalivahti julkaisi Instagramin tarinoissa kuvan koronavirusrajoitusten vastaisesta mielenosoituksesta. Kuvassa naisella on päässään pipo, jossa lukee teksti ”The media is the virus” (Media on virus). Rajoituksia vastustavat ovat vierittäneet syytä koronaviruksesta medialle.

Päivitys ei näy enää Instagramissa, mutta siitä kertoi esimerkiksi Leijonat.com-sivusto (siirryt toiseen palveluun).

Helsingissä oli viikonloppuna mielenosoitus, jossa jopa 400–500 ihmistä kulki tiiviissä kulkueessa Senaatintorilta Kansalaistorille osoittamaan mieltään muun muassa koronarajoituksia vastaan. Helsingin poliisi sanoi aloittavansa esitutkinnan Kansalaistorilla järjestetystä rajoitevastaisesta mielenilmauksesta.

26-vuotias Dominik Hrachovina pelasi ensimmäisen kerran Tapparan riveissä SM-liigassa 2012-13. Hän pelasi alkuun myös junioreissa, mutta lunasti paikkansa SM-liigassa.

Vuosina 2016 ja 2017 hän juhli kirvesrinnoissa mestaruutta. 2018 hän lähti ulkomaille maalivahdiksi, mutta palasi Tapparaan täksi kaudeksi.

Myös Tsekissä kohu

MTV kertoi aiemmin (siirryt toiseen palveluun), että Hrachovina kohautti lausunnoillaan Tshekin maajoukkueen mediatilaisuudessa, kun häneltä kysyttiin koronavirustilanteesta Suomessa.

– Tämä on median keksimää teatteria, jota käsitellään täällä joka päivä. Tiedämme sen, mutta Suomessa tilanne on normaali ja ihmiset käyttäytyvät normaalisti. Onneksi emme ole Tshekissä, eikä meidän tarvitse sietää niitä olosuhteita, Hrachovina pamautti Sport.sk:n mukaan (siirryt toiseen palveluun).

Hrachovinan lausunnoista nousi Tshekissä kohu, koska maassa on paljon koronaan liittyviä kuolemia.

Tappara ottaa vakavasti

Tapparan maalivahtivalmentaja ja joukkueenjohtaja Aki Näykki sanoo Ylelle, että asia on sisäisessä käsittelyssä.

– Se, mitä Hrachovina on sanonut, ei edusta seuran mielipidettä. Sanoudumme irti kaikista tällaisista mielipiteistä. Suhtaudumme erittäin vakavasti näihin korona-asioihin ja pyrimme hoitamaan omaa ruutuamme mahdollisimman hyvin.

Vielä ei ole tiedossa, tuleeko maalivahdille ulostuloista seuraamuksia.

Jääkiekon SM-liigan pelaajasopimuksessa (siirryt toiseen palveluun) sanotaan, että pelaajan on kaikin puolin edistettävä julkisessa toiminnassaan ja esiintymisessään joukkueensa ja jääkiekon myönteistä imagoa ja vältettävä kaikkea, mikä on ristiriidassa näiden tavoitteiden kanssa.

– Pelaajan on käyttäydyttävä yksityiselämässään siten, että hänen elämäntapansa eivät vaaranna pelikuntoa ja -vireyttä eivätkä aiheuta joukkueelle ja jääkiekolle negatiivista julkisuutta, pelaajasopimuksessa sanotaan.

Käsitellään sisäisesti

Tapparan toimitusjohtaja Mika Aro näki sunnuntaina Media is virus -somekuvan.

– Ymmärrän, että se herättää närkästystä. Mihin asia johtaa, se on seuran sisäinen asia.

Aron mukaan todennäköisesti Hrachovinan kanssa ei oltu vielä ehditty puhua maanantaiaamuun mennessä. Hänen mukaansa asiasta puhutaan hänen kanssaan.

– Aina jos on työntekijää koskeva asia, se käsitellään sisäisesti. Otamme vakavasti asiat, jotka liittyvät jollain tavalla Tapparaan ja selvitämme, onko jotain tehtävissä. Asiat eivät ole aina niin yksiselitteisiä.

Aron mukaan Tappara ei voi alkaa määrätä ihmisten mielipiteitä sen enempää kuin muillakaan työpaikoilla voidaan kontrolloida somepostauksia.

– Jokainen tekee omat johtopäätöksensä, miten toimii. Ihan sama kuin muilla työpaikoilla, emme voi alkaa määräävästi rajoittamaan ihmisten mielipiteiden jakamista. Toki toivotaan, ettei jatkossa tulisi tämäntyyppistä.

Yle ei ole tavoittanut pelaajaa kommentoimaan.

Lue lisää:

.
.