1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Jääkiekon miesten SM-liiga

SM-liigan puheenjohtaja tuomitsee Tapparan tähtivahdin koronavirusta vähättelevät kommentit – "On todennäköistä, että Hrachovina on rikkonut sopimusta"

SM-liigan johtoportaassa ei katsota hyvällä sitä, että Dominik Hrachovina julkaisi koronaviruspandemiaa vähättelevän viestin sosiaalisessa mediassa.

Dominik Hrachovinan somejulkaisu kuohuttaa. Kuva: AOP

Jääkiekon SM-liigan hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen näkee, että Tappara-vahti Dominik Hrachovina on todennäköisesti rikkonut työsopimustaan sosiaalisen median kohujulkaisullaan.

Täksi kaudeksi SM-liigaan palannut tähtimaalivahti julkaisi sunnuntaina Instagramin tarinoissa kuvan koronavirusrajoitusten vastaisesta mielenosoituksesta. Kuvassa kirjoitettiin "Media is the virus". Hrachovina on myös aiemmin julkaissut vastaavia kannanottoja.

– Meille on erittäin tärkeää, että kaikki lähtee siitä, että sitoudutaan vastuulliseen toimintaan. Tällaiset irtiotot eivät edusta millään tavalla SM-liigan mielipidettä, Hiltunen kommentoi Yle Urheilulle puhelimitse.

Koronavirus on koetellut SM-liigaa viime aikoina oikein urakalla, kun KooKoon, SaiPan ja HIFK:n otteluja on peruttu koronan takia. Paljon huomiota on kerännyt myös Lukon päävalmentaja Pekka Virran koronan aiheuttama tehohoito.

Hiltusen mukaan Liigassa pyritään kaikin tavoin taistelemaan koronaviruspandemiaa vastaan ja takaamaan pelaajien turvallisuus.

– Pyrimme liigana tekemään kaiken turvallisuuden takaamiseksi ja olemme myös toimineet niin. Kyllä meille tärkeintä on, että pyritään toimimaan vastuullisesti ja turvallisesti. Pyrimme siihen, että viruksen leviäminen saataisiin kuriin. Olemme jo vuoden ajan tehneet ratkaisuja turvallisuuden takaamiseksi.

Heikki Hiltunen on SM-liigan hallituksen puheenjohtaja. Kuva: AOP

Jääkiekon SM-liigan pelaajasopimuksessa (siirryt toiseen palveluun) sanotaan, että pelaajan on kaikin puolin edistettävä julkisessa toiminnassaan ja esiintymisessään joukkueensa ja jääkiekon myönteistä imagoa ja vältettävä kaikkea, mikä on ristiriidassa näiden tavoitteiden kanssa.

– On todennäköistä, että Hrachovina on rikkonut sopimusta. Tietysti Tappara on voinut tehdä Hrachovinan kanssa sopimuksen, jossa on poikkeuksia. Jos kyse on Liigan ja Pelaajayhdistyksen tekemästä yleisestä pelaajasopimusta, niin se sitoo lähtökohtaisesti kaikkia pelaajia, Hiltunen näki.

Yle Urheilu kysyi Tapparan toimitusjohtaja Mika Arolta tshekkimaalivahdin sopimuksen pykälästä. Hän vastasi, ettei voi kommentoida yksittäisten työntekijöiden sopimuksia. Aiemmin Aro kertoi Ylelle, että mahdollista sopimusrikkomusta kuitenkin selvitetään seurassa.

Liigalta ei ole näillä näkymin luvassa mitään seuraamuksia Tappara-vahdin suuntaan. Hiltusen näkemyksen mukaan asia on Tapparan ja Hrachovinan välinen. Tapparan johdon mukaan tapaus on seurassa sisäisessä käsittelyssä.

Millainen on yksittäisen pelaajan vastuu tällaisissa asioissa?

– Kaikki työntekijöinä sitoutuvat työnantajan ja työnantajayhteisön sääntöihin, kulttuuriin ja määräyksiin. Kun sopimukseen laitetaan nimi, niin totta kai lähdetään siitä, että mennään niiden sääntöjen mukaan, mitä on sovittu, Hiltunen päätti.

Lue myös:

Tappara sanoutuu irti maalivahtinsa koronavirusta vähättelevistä kommenteista: "Ei edusta seuran mielipidettä"

Liigahallitus vahvisti: pistekeskiarvo määrää SM-liigan runkosarjasijoitukset

SM-liigakauden loppuohjelma menee uusiksi – karanteenien takia pelejä jää pelaamatta: "Vaikeuttaa ainakin meidän kiipeämistä ylöspäin"

Koronakaranteeniin joutuneen HIFK:n pitäisi pelata 14 ottelua 17 vuorokaudessa – SM-liiga harkitsee poikkeuksellista ratkaisua runkosarjan viemiseksi päätökseen

HS: HIFK:n liigajoukkueessa lisää koronatartuntoja

Koronaa sairastava Lukon päävalmentaja Pekka Virta kertoi tilanteestaan: "27 päivää teholla"

SM-liigan kärkijoukkueen päävalmentaja pääsi pois teho-osastolta – helpottunut seurapomo: "Sitä on miettinyt vapaa-ajalla, miten Pekka toipuu"

Kouvolan KooKoo on määrätty koronavirustesteihin ja karanteeniin toistaiseksi