1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. tennis

Harri Heliövaaran huima kevätvire katkesi koronavirustartuntaan – "Oli melkoinen yllätys"

Harri Heliövaara epäilee saaneensa koronatartunnan matkallaan Ranskasta kotimaahan.

Harri Heliövaara ei pelaa ainakaan vähään aikaan. Kuva: Getty Images

Tenniskentillä uransa kovimpaan nousuvireeseen päässyt Harri Heliövaara on saanut positiivisen koronatestituloksen. Heliövaara kertoi ikävästä uutisesta verkkosivujensa blogikirjoituksessa. (siirryt toiseen palveluun)

– Oli melkoinen yllätys, kun testi palautui lauantai-iltana positiivisena. Missään vaiheessa ei ole ollut mitään oireita enkä osannut odottaa positiivista testitulosta, Heliövaara kertoi.

Heliövaara juhli äskettäin Ranskassa ensimmäistä ATP-turnausvoittoaan. Heliövaara ja brittipelaaja Lloyd Glasspool valloittivat ATP250-turnauksen nelinpelin Marseillessa. Heliövaara epäilee saaneensa tartunnan paluumatkallaan kotimaahan.

– Matkustus Marseillesta Pariisin ja Frankfurtin kautta kotiin on yksi todennäköisimmistä lähteistä. Olen käyttänyt julkisissa liikennevälineissä poikkeuksetta FFP2-tason kasvomaskeja, mutta eivät nekään tietenkään suojaa täydellisesti tartunnalta, Heliövaara kirjoittaa.

31-vuotias Heliövaara tavoittelee pääsyä Tokion olympialaisiin. Seuraavat turnaukset siirtyvät nyt ainakin huhtikuulle. Tarkempien suunnitelmien aika koittaa, kun terveystilanne sen aikanaan sallii.

– Onneksi olen ainakin toistaiseksi täysin oireeton, joten siinä mielessä tilanne on hallussa, mutta huoli omasta terveydestäni ja muiden altistuneiden mahdollisesta tartuttamisesta on olemassa, Heliövaara sanoo.

Lue myös:

Ensimmäinen ATP-turnausvoitto! Heliövaara juhli Ranskassa – "Pää lyö tyhjää, aivan uskomaton fiilis"

ATP-turnausvoitto vauhdittaa Harri Heliövaaran unelmaa olympialaisista – kertoo, miten tie Tokioon voisi aueta: "Wimbledonit ja muut mahdollisuuksien rajoissa"