1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jääkiekko

Tappara päästi koronavirustartunnan saaneet ja eristyksiin määrätyt juniorit luistelemaan jäähalliin – Jukka Rautakorpi myöntää hölmön virheen: "Turha sitä on lähteä puolustelemaan"

Tapparan urheilujohtaja Jukka Rautakorpi sanoo, että urheilullinen paine ohjasi hölmöön ajatteluun.

Jukka Rautakorpi sanoo toimineensa väärin päästettyään koronaviruksen saaneet juniorit jäälle luistelemaan. Kuva: Tomi Hänninen

Kaksi Tampereen Tapparan U20-joukkueen junioria päästettiin maanantaina luistelemaan Hakametsän tyhjässä harjoitushallissa, vaikka heidän olisi pitänyt olla koronavirustartunnan takia eristyksissä. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Hallissa jouduttiin tekemään maanantai-iltana tehosiivous.

Tapparan urheilujohtaja Jukka Rautakorpi myöntää, että kahden positiivisen koronatestin antaneen pelaajan päästäminen luistelemaan oli virhe.

– Hallihan on suurinpiirtein tyhjäkäynnillä. Tässä on tapahtunut ehdottomasti virhearviointi, että annettiin pelaajien käydä yhdessä hallissa omatoimisesti luistelemassa. Samantien se pysäytettiin, eikä sitä tulla missään nimessä enää tekemään. Tämä oli ehkä liian hätäisesti ratkaistu tilanne, Rautakorpi kertoo Ylelle.

Tapparan U20-joukkue aloittaa tulevana viikonloppuna pudotuspelit Pelicansia vastaan, ja Rautakorpi kertoi, että pelaajille haluttiin hakea pelituntumaa.

– Tässä oli hieman painetta urheilulliseen suuntaan ja pudotuspelien alkamiseen. Se ohjasi hölmöön ajatteluun. Terveys ja siihen liittyvät asiat tulevat totta kai ykkösenä, ja urheilu on prioriteettina taaempana. Vastaan toiminnasta ja kannan vastuun, mitä tässä on tapahtunut. Välittömät toimenpiteet on tehty, jotta näin ei tapahdu enää jatkossa.

"Selkeä eristysrikkomus"

Koronavirustartunnan saaneet pelaajat ovat nyt eristyksissä ohjeiden mukaisesti.

– Kauden aikana on ollut sekä karanteenissa että eristyksissä olevia, ja näin olemme toimineet sekä tulemme myös jatkossa toimimaan. Tässä yksittäisessä lyhyessä ajassa tehtiin hätäisesti virhearvio, ja turha sitä on lähteä puolustelemaan. Kun sitä katson nyt tässä valossa, olihan se hölmö ratkaisu.

Tampereen kaupungin tartuntatautilääkäri Sirpa Räsänen sanoo Ilta-Sanomille, että Tapparan tapauksessa on rikottu tartuntatautilakia. Karanteenimääräysten rikkomisesta on määrätty sakkoja.

– Fakta on, että jos ihminen on positiivisen koronatuloksen jälkeen määrätty eristykseen ja lähtee treenaamaan halliin, niin se on selkeä eristysrikkomus, Räsänen totesi.

– Jos näistä tehdään rikosilmoitus, niin ainakin sakkoa on mahdollista antaa.

Tapparan toimitusjohtaja Mika Aro ei osannut Ilta-Sanomien haastattelussa kommentoida, joutuuko seura maksamaan tapauksesta mahdollisesti sakkoa.

Jukka Rautakorpea haastatteli Anna-Mari Raaska.

Uutista päivitetty klo 17.15: lisätty Rautakorven kommentit ja muokattu otsikkoa, sillä hallia ei suljettu, vaan sinne tehtiin tehosiivous.

Lue myös:

Kouvolan KooKoon liigajoukkueessa ei koronatartuntoja – seuraava peli jo keskiviikkona

Tappara sanoutuu irti maalivahtinsa koronavirusta vähättelevistä kommenteista: "Ei edusta seuran mielipidettä"

SM-liigan puheenjohtaja tuomitsee Tapparan tähtivahdin koronavirusta vähättelevät kommentit – "On todennäköistä, että Hrachovina on rikkonut sopimusta"

SaiPan ja HIFK:n liigajoukkueissa uusia koronatartuntoja – KooKoossa tehdään uusintatestejä