1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jääkiekko

Kiekko-Espoon naisten mestaruusjuhlat siirtyivät, KalPa ei ole heittänyt pyyhettä kehään

Jääkiekon naisten kolmannesta finaalista muodostui yllättäen KalPan vahva näytös. Elisa Holopainen kokosi voittajille mahtitehot 2+2.

Matilda Nilsson kuuluu KalPan tähtihyökkääjiin. Kuva: Tomi Hänninen

Kaksi ensimmäistä loppuottelua vienyt ja KalPan kahdesti nollannut Kiekko-Espoo karahti pahoin kolmannessa loppuottelussa, eikä päässyt - ainakaan vielä - juhlimaan mestaruutta. KalPa voitti ottelun selkein numeroin 5–2(4–0, 1–2, 0–0) ja kavensi finaalisarjan 1–2:een.

Sitkeä savolaisjoukkue näytti jo naisten välierissä olevansa kovimmillaan selkä seinää vasten noustessaan kahden tappiopelin jälkeen HIFK-sarjassa lopulta voittajaksi voitoin 3–2.

Tiistaina KalPa hurjasteli vastoin kaikkia odotuksia 5–0-johtoon heti toisen erän alussa. Tanja Niskanen sekä Elisa Holopainen osuivat kahdesti ja Inka Katajisto kerran.

Kaksi nollapeliä finaaleissa torjunut Tiia Pajarinen joutui tekemään tilaa espoolaisten maalilla Erica Jaskarille vain reilun kahdeksan minuutin jälkeen, kun KalPa johti kamppailua 3–0. Savolaisten voitonavain oli onnistunut ylivoimapeli, joka tuotti vieraille kolme maalia.

Kiekko-Espoon lohdutusmaalit viimeistelivät toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla Tinja-Mariia Haukijärvi ja Nea Katajamäki. Kolmannessa erässä KalPa ei ottanut turhia riskejä ja pystyi tyylikkäästi tukkimaan Kiekko-Espoon takaa-ajon hurjalla puolustustaistelulla.

Ottelun sankari Elisa Holopainen arveli pelanneensa 25 minuuttia tässä finaalissa. Neljään päivään kuntoihme on summannut noin 75 minuuttia.

– Kunto kyllä kestää. Nyt olimme aika selkää seinää. Muutama hyvä maali siihen alkuun ja sitten se olikin menoa. Lähdin siitä, että aina kun oli paikka, niin ajattelin laukoa. Nyt nähtiin ainakin, että pystymme tekemään maaleja ja voittamaan K-Espoon. Torstaina on kuitenkin taas uusi peli ja siihen on haettava samanlainen lataus, tähdensi Holopainen.

Kiekko-Espoon kapteeni Annina Rajahuhta ei ollut liiemmin huolissaan tappion jälkeen Yle Puheen kiekkokierroksen haastattelussa.

– Saimme hyvän opetuksen, emme olleet valmiita tähän otteluun. Henkisesti emme olleet tarpeeksi skarppeja ja päästimme KalPan aivan liikaa karkuun. Toisen erän viimeiseltä kympiltä lähtien palasimme omalle tasollemme. Siitä jatketaan torstaina ja tällä kertaa eri asenteella heti alusta lähtien, suunnitteli kokenut Rajahuhta.

Neljäs loppuottelu pelataan torstaina 25. maaliskuuta Kuopiossa. Tarvittaessa edessä on vielä kamppailu lauantaina 27..3. Espoossa. Yle Puhe seuraa suorana naisten jääkiekkofinaaleita.