Tapparan koronamääräyksiä rikkoneesta toiminnasta tehty rikosilmoituksia

Rikoskomisario Arto Partasen mukaan seuraavaksi selvitetään, onko tapauksessa syytä epäillä rikosta.

Tappara (Jääkiekon Miesten Liiga)
Tapparan harjoitukset Hakametsän jäähallissa
Tapparan kaksi U20-joukkueen pelaajaa harjoittelivat koronatartunnasta huolimatta Hakametsän harjoitushallissa. Kuvituskuva Hakametsän ykköshallista.Matias Väänänen / Yle

Ilta-Sanomat kertoi tiistaina (siirryt toiseen palveluun) ja Tappara myönsi myöhemmin tiedotteessaan, että seuran alle 20-vuotiaiden joukkueen kaksi pelaajaa on rikkonut eristysmääräyksiä ja harjoitellut koronatartunnasta huolimatta Hakametsän harjoitushallissa.

Nyt MTV Urheilu kertoo (siirryt toiseen palveluun), että Tapparan toiminnasta on tehty kaksi rikosilmoitusta, ja poliisi selvittää onko asiassa syytä epäillä rikosta.

Asian vahvistaa Ylelle Sisä-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario Arto Partanen.

– Pari tutkintapyyntöä oli aamulla tullut uutisoinnin johdosta. Poliisi on aloittanut asian selvittämisen, Partanen sanoo Yle Tampereelle.

Tapparan urheilutoimenjohtaja Jukka Rautakorpi myönsi eilen Ylelle, että kahden positiivisen koronatestin antaneen pelaajan päästäminen luistelemaan oli virhe.

– Hallihan on suurinpiirtein tyhjäkäynnillä. Tässä on tapahtunut ehdottomasti virhearviointi, että annettiin pelaajien käydä yhdessä hallissa omatoimisesti luistelemassa. Samantien se pysäytettiin, eikä sitä tulla missään nimessä enää tekemään. Tämä oli ehkä liian hätäisesti ratkaistu tilanne, Rautakorpi kertoo Ylelle.

Tappara kertoi tiistaina tiedotteessa, ettei seuran toimitusjohtaja Mika Aro tai yhtiön hallitus tienneet harjoittelusta. Seuran mukaan paikalla olleet pelaajat luistelivat kaukalon eri päässä ilman valmennusta, eivätkä he käyttäneet pukukoppeja.

– Tämä käytäntö oli kuitenkin vastoin karanteeni- ja eristysmääräyksiä, mikä myös ymmärrettiin nopeasti harjoitusten jälkeen. Kyseisiä harjoituksia ei tämän jälkeen ole enää tapahtunut, eikä tapahdu, Tapparan tiedotteessa kirjoitettiin.

Tappara kertoo tiedotteessa ottavansa vakavasti koronan ja sen aiheuttaman terveysuhan. Seura on käsitellyt tapauksen yhtiön sisällä varmistaakseen, ettei "vastaavaa missään olosuhteissa tapahtuisi uudestaan".

THL:n ohjeistuksen mukaan tartuntautilääkäri määrää koronaan sairastuneet eristyksiin (siirryt toiseen palveluun), jotta sairastunut ei tartuta muita ihmisiä. Erityksen henkilö voi viettää kotonaan tai sairaalassa. Viranomainen määrää puolestaan viralliseen karanteeniin koronavirukselle altistuneita.

Jukka Rautakorpea haastatteli tiistaina Anna-Mari Raaska.

24.3.2021 klo 13:33 lisätty tieto, että rikoskomisario Partanen vahvistaa Tapparasta tehdyt rikosilmoitukset Ylelle.

Muokattu 24.3.2021 kello 15:21: Poistettu otsikosta ja jutun ensimmäisestä kappaleesta maininnat karanteenimääräyksistä. Kyseessä oli eristys. Lisätty myös tarkentava tieto eristyksestä.

Lue myös:

Tampereella on rikottu koronaeristystä ennen Tappara-tapaustakin – epidemiologi: "Osasta asioita on keskusteltu poliisin kanssa"

Tappara päästi koronavirustartunnan saaneet ja eristyksiin määrätyt juniorit luistelemaan jäähalliin – Jukka Rautakorpi myöntää hölmön virheen: "Turha sitä on lähteä puolustelemaan"

SM-liigan puheenjohtaja tuomitsee Tapparan tähtivahdin koronavirusta vähättelevät kommentit – "On todennäköistä, että Hrachovina on rikkonut sopimusta"

Tappara sanoutuu irti maalivahtinsa koronavirusta vähättelevistä kommenteista: "Ei edusta seuran mielipidettä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat