1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. taitoluistelu

Jenni Saarinen ennätyspisteisiin taitoluistelun MM-kisoissa – selvitti tiensä vapaaohjelmaan

Tamperelaisluistelija on 14:ntenä lyhytohjelman jälkeen Tukholman MM-kisoissa.

Jenni Saarinen teki ohjelmassaan korkeimmalle tasolle arvioidut piruetit. Kuva: Pontus Lundahl/AOP

Taitoluistelija Jenni Saarinen, 22, onnistui hienosti ensimmäisissä aikuisten MM-kisoissaan. Saarinen saavutti Tukholman MM-kisojen lyhytohjelmassa ennätyspisteensä 63,54 ja eteni 24 parhaan luistelijan vapaaohjelmaan. Suomalainen on kilpailussa 14:ntenä.

– Jännitin huomattavasti enemmän kuin kauden muissa kilpailuissa. Kuitenkin adrenaliini toi potkua ja se auttoi minua tälläkin kertaa eteenpäin. Vapautuminen tapahtui toisen hypyn kohdalla, mutta vasta viimeisen axelin jälkeen sanoin itselleni, että hei, nyt voi nauttia, Saarinen kommentoi liiton tiedotteessa.

Tampereen Kooveeta edustava Saarinen on harjoitellut koko kuluneen kauden Oberstdorfissa, taitoluistelumaailmassa tunnetun Michael Huthin valmennuksessa. MM-paikan Saarinen sai yllättäen, kun Emmi Peltonen joutui jättämään osallistumisen väliin jalkavamman takia.

MM-kisoissa on jaossa valtaosa Pekingin talviolympialaisten maapaikoista.

Kilpailua johtaa venäläinen Anna Shtsherbakova. 16-vuotias ansaitsi luistelustaan 81,00 pistettä, joka on hänen uusi ennätyksensä. Kilpailussa toisena on Japanin Rika Kihira pistein 79,08. Kolmantena on venäläinen Jelizaveta Tuktamysheva pistein 78,86.

Naisten vapaaohjelma luistellaan perjantaina. Suomalaisista MM-kisoissa nähdään seuraavaksi Valtter Virtanen, joka osallistuu torstaina miesten lyhytohjelmaan.

Lue myös:

Suomalaiset huippuvalmentajat vaativat ikärajan nostoa taitoluistelussa, jota tähdittävät nyt 15-vuotiaat venäläiset: "Aikuiset eivät noihin temppuihin pysty"

Kisakupla puhkesi jo ennen taitoluistelun MM-kilpailujen alkamista

Saarinen luisteli kolmanneksi Oberstdorfissa