1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Jääkiekon miesten SM-liiga

Koronatapaus varmistui: Ilveksen Liiga-joukkueen toiminta keskeytetty, kuusi peliä peruuntuu

Liiga-joukkueen ulkopuolisia altistumisia ei ollut Ilveksen mukaan tapahtunut.

Arkistokuva Hakametsän jäähallista Tampereelta. Kuva: Miikka Varila / Yle

Tampereen Ilveksen Liiga-joukkueen jäsenellä pikatestissä todettu koronavirustartunta on varmistunut nenänielutestissä. Tämä tarkoittaa, että Ilveksen karanteenin takia kuusi ottelua peruuntuu.

Asiasta kertoo Ilves verkkosivuillaan torstaina.

Ilves ei kommentoi työntekijöidensä terveystietoja eli sitä, onko tartunta pelaajalla vai muulla joukkueen jäsenellä.

Ilveksen Liiga-joukkueen toiminta keskeytettiin tartunnan takia välittömästi jo keskiviikkoaamuna. Joukkueen jäsenet asettuivat omaehtoiseen karanteeniin odottamaan tartuntatautiviranomaisten toimintaohjeita.

Tartunnan saanut henkilö on asetettu kotieristykseen. Lisäksi tartuntatautiviranomainen on saanut käytyä läpi kaikki joukkueen jäsenet sekä muut mahdolliset altistuneet henkilöt ja arvioinut yksilöllisesti kunkin henkilön osalta karanteenin tarpeen sekä pituuden.

Ei ulkopuolisia altistumisia

Tapaukseen liittyen Ilveksen Liiga-joukkueen ulkopuolisia altistumisia ei ollut tapahtunut. Nyt karanteeniin asetettujen henkilöiden osalta karanteeni päättyy 5. huhtikuuta.

Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela sanoo, että kaikille karanteeniin asetetuille tehdään seulontatestit mahdollisten oireettomien kantajien löytämiseksi.

– Tämä on valitettava tapaus pelillisesti. Tää osui nyt meidän kohdallemme. Koko yhteiskunta elää pandemian keskellä. Pitää laittaa asioita perspektiiviin ja miettiä asiaa terveyden kannalta. Se on pääasia ja sen jälkeen tulee urheilu ja muut asiat maailmassa.

Tartunta tarkoittaa, että Ilvekseltä peruuntuu kuusi ottelua.

– SM-Liigalla on selvä malli, miten edetään näissä tilanteissa. Terveys on ykkösasia ja sen varmistaminen, Koskela sanoo.

Seuraavat ottelut peruuntuvat Ilveksen karanteenin vuoksi:

24.3. Jukurit-Ilves
26.3. Ässät-Ilves
27.3. Ilves-HPK
30.3. HIFK-Ilves
1.4. Ilves-HIFK
3.4. Tappara-Ilves.

Lue lisää:

Ilveksen liigajoukkueessa todettu koronatartunta: illan peli peruuntuu