Teemu Pukki hätyyttelee jo Jari Litmasen ennätyslukemia – "Olen aika pettynyt, jos en tee sitä kolmea maalia"

Teemu Pukki oli liekeissä, mutta täysi potti lipesi Huuhkajilta MM-karsintojen avauksessa.

Huuhkajat
Teemu Pukki kuvassa
Teemu Pukin maalivire sai jatkoa keskiviikon Bosnia-kamppailussa. Tomi Hänninen

Teemu Pukki näytti jälleen parastaan Huuhkajien MM-karsinta-avauksessa Bosnia-Hertsegovinaa vastaan. Pukki teki Suomen molemmat maalit 2–2-tasapeliin Helsingissä päättyneessä kamppailussa.

Pukki on tehnyt Suomen maajoukkueessa nyt 29 maalia. Hän nousi Mikael Forssellin rinnalle maajoukkueen kaikkien aikojen maalitilaston jaetulle kakkossijalle. On enää ajan kysymys, milloin ilmiömäinen Pukki ohittaa Jari Litmasen maajoukkuehistorian ykköstykkinä. Litmanen paukutteli maajoukkuepeleissään 32 maalia.

– Iso kunnia päästä "Miklun" kanssa samoihin, hän on ollut Suomen maajoukkueen legendaarisia hyökkääjiä. Ja tietysti olisi vielä isompia kunnia, jos ohittaisin "Litinkin", Pukki mietti.

Huuhkajilla on edessään vilkas vuosi. Luvassa on tukku MM-karsintaotteluita ja kirsikkana kakun päällä kesällä odottava historiallinen EM-lopputurnaus. Pukilla on siis hyvät mahdollisuudet nousta tilastoissa Litmasen ohi.

– Tänä vuonna pelataan vielä aika monta ottelua, toivoisin, että ennätys menisi näissä MM-karsinnoissa. Olen kyllä aika pettynyt, jos en pysty tekemään sitä kolmea maalia lopuissa karsintapeleissä.

"Pettymys ei ole vielä lieventynyt"

Pukin huippuvirekään ei vienyt Suomea keskiviikkona voittoon saakka. Suomi oli vaikeuksissa Bosnia-kamppailun toisella puoliajalla.

– Pettymys ei ole ihan vielä lieventynyt, vieläkin harmittaa. Mutta saimme kuitenkin ihan suhteellisen hyvän aloituksen MM-karsinnoille. Nyt vaaditaan sitten tuloksia seuraavista otteluista, Pukki totesi.

Pukki kehui Huuhkajien hyökkäyspeliä, mutta löysi Suomen esityksestä parannettavaakin.

– Välillä menetimme hallinnan Bosnialle, oli hetkiä kun vain juoksimme vastustajan perässä. Palloa pitää pystyä pitämään rohkeammin, Pukki totesi.

Huuhkajien joukkue matkustaa perjantaina Ukrainaan. Sunnuntaina Kiovassa vastaan tulee Ukraina, joka venyi keskiviikon karsinta-avauksessaan 1–1-tasapeliin Ranskaa vastaan.

– Tulos vähän yllätti, mutta kertoo siitä, minkä tasoinen joukkue Ukraina on. Meidän pitää olla parhaimmillaan, jos haluamme pisteitä Ukrainasta. Kova ottelu, mutta lähdemme ehdottomasti hakemaan pisteitä sieltä, Pukki ennakoi.

Lue myös:

Kommentti: Tulikuuma Teemu Pukki osoitti jälleen, miksi hänestä tulee Huuhkajien kaikkien aikojen ykköspyssy – onnistumisia kaivataan kipeästi myös Ukrainassa

Teemu Pukki iski kaksi osumaa ja nousi Mikael Forssellin rinnalle kaikkien aikojen maalintekijätilastossa – Huuhkajat tasasi pisteet Bosnia-Hertsegovinan kanssa

Suomelle ensimmäinen tasapeli yli kolmeen vuoteen, Huuhkajat jakoi pisteet Bosnia-Hertsegovinan kanssa – Yle seurasi MM-karsinta-avauksen tapahtumat hetki hetkeltä

Asiantuntija hämmästeli Huuhkajien kesken ottelun kadonnutta otetta: "Yllättävää, miten Suomi katosi pelistä pois"

Huuhkajien MM-karsinta alkoi harvinaisella ilotulituksella – Bosnia-ottelun kulku poikkesi roimasti tavanomaisesta: "Siihen on monta syytä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat