Hyppää sisältöön

Raju kaatuminen Planican lentomäen koekierroksella – helikopterilla sairaalaan viedyn norjalaisen tila on vakaa: "Olemme todella kiitollisia"

Norjalainen Daniel André Tande kaatui vaarallisesti Planican lentomäessä torstaina. Hän menetti hetkeksi tajuntansa, mutta ei ole hengenvaarassa.

Tande luisuu alas lentomäkeä.

Mäkihyppääjä Daniel André Tande kaatui vaarallisen näköisesti Planican lentomäen koekierroksella ja loukkaantui.

Tande menetti tasapainonsa heti hypyn alussa ja laskeutui kumpuun hallitsemattoman näköisesti. Tilanteessa hänen molemmat suksensa irtosivat ja Tande valui alas mäkimonttuun rajusti kierien.

Mäkikisaa selostavan Ylen Mikko Hannulan mukaan Tandea hoivattiin mäkimontussa noin viisi minuttia, minkä jälkeen hänet siirrettiin pulkassa pois. Koekierros hypättiin tämän jälkeen loppuun normaalisti. Jäljellä oli kymmenen kilpailijaa.

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS tiedotti iltapäivällä, että Tande kuljetettiin helikopterilla sairaalaan Ljubljanaan. Myöhemmin liiton päivitetty tieto kertoi, ettei Tandella ole hengenvaaraa.

– Hän oli tajuton ambulanssiin vietäessä, ja häntä piti intuboida. Ensimmäisten testien perusteella kaikki vaikuttaa lupaavalta, mutta meidän täytyy odottaa 24 tuntia, jotta voimme uusia testit. Perjantaina iltapäivällä tiedämme enemmän, FIS tiedotti.

– Olemme todella kiitollisia siitä korkeatasoisesta ensiavusta ja lääkintähoidosta, jota hän sai kaatumisen jälkeen. Kaatuminen oli dramaattinen, ja olemme helpottuneita, etteivät hänen saamansa vammat ole hengenvaarallisia. Luotamme täysin paikalliseen hoitoon, Norjan mäkijoukkueen johtaja Clas Brede Bråthen totesi.

Tande on maailmancupissa sijalla 11. Tammikuussa hän voitti kaksi henkilökohtaista suurmäen kilpailua: ensin Titisee-Neustadtissa ja sitten Willingenissä.

Urallaan Tande on voittanut kaksi arvokisamitalia joukkuemäestä. Maailmancupissa hän on sijoittunut kahdesti kolmanneksi: vuosina 2017 ja 2018.

Uutista päivitetty klo 22.35: lisätty tieto Tanden tilasta.

Lue myös:

.
.