1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Muu urheilu

Olympiakomitea vetosi päättäjiin lasten liikunnan puolesta

Olympiakomitea on huolestunut rajoitusten vaikutuksista lasten liikuntaan.

Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen. Kuva: AOP

Olympiakomitea esitti perjantaina päättäjille vetoomuksen lasten liikunnan puolesta. Olympiakomitea toivoo, että lasten mahdollisuudet liikuntaan voitaisiin säilyttää, jos liikkumisvapautta ryhdytään rajoittamaan nykyisessä koronatilanteessa.

Olympiakomitea julkisti vetoomuksen otsikolla "Lasten harrastaminen on turvattava rajoitusaikanakin". Liikuntaväki toivoo, että lasten liikunta olisi mahdollista sekä ulkona että sisätiloissa liikkumisrajoitusten aikana.

– Lasten hyvinvoinnin kannalta on kriittistä, että harrastaminen ei kuulu liikkumisrajoitusten piiriin. Liikuntaharrastusten keskeyttämisestä aiheutuisi vakavia haittoja lapsille, jotka ovat jo kärsineet huomattavasti kriisistä, Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen arvioi lasten tilannetta tiedotteessa.

Ulkona ja sisällä - vastuullisesti ja terveysturvallisesti

Olympiakomitea esitti, että hallituksen esitystä selkiytettäisiin eduskuntakäsittelyssä niin, että rajoitusten "poikkeuksiin kirjataan selkeästi vuonna 2008 ja myöhemmin syntyneiden mahdollisuus harrastaa ohjatusti paitsi ulkona myös sisätiloissa".

Samalla laissa pitäisi Olympiakomitean näkemyksen mukaan turvata vanhemman tai lähiomaiseen mahdollisuus kuljettaa lapsi harrastuksiin sekä liikunnanohjaajien kulku harrastuksiin.

Olympiakomitea vakuuttaa, että liikuntaväki on sitoutunut toteuttamaan lasten harrastustoiminnan vastuullisesti ja terveysturvallisesti.

Lue myös:

Kommentti: Salit auki! Lasten liikuntaharrastusten rajoituksilla on liian kova hinta