1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Formula 1

Verstappen hallitsi perjantain F1-harjoituksia – Bottas manasi autoa: "Ajoittain ajokelvoton"

Mercedeksen auto ei ole vielä niin hyvin tasapainossa kuin Valtter Bottas toivoisi.

Valtteri Bottas sijoittui viime vuonna MM-sarjassa toiseksi. Kuva: Mario Renzi - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

Red Bullin Max Verstappen oli nopein formula ykkösten kauden 2021 ensimmäisenä harjoituspäivänä Sakhirin radalla Bahrainissa. Ensimmäisissä harjoituksissa parhaan kierroksensa aikaan 1.31,394 taittanut Verstappen kirjasi nopeimman ajan myös iltasessiossa ajalla 1.30,487.

Mercedeksen Valtteri Bottas oli ensimmäisissä harjoituksissa toinen ja toisissa viides. Eroa Verstappeniin hänellä jäi 0,371 sekuntia.

Päivän onnistujiin lukeutui McLarenin Lando Norris kolmos- ja kakkossijoillaan. Eroa Verstappeniin oli 0,095 sekuntia. Mercedes-tähti Lewis Hamilton oli ensimmäisissä harjoituksissa neljäs ja toisissa kolmas, hän jäi Verstappenista 0,235 sekuntia.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen menetti toisten harjoitusten alkuvaiheissa autonsa hallinnan ja rysäytti rengasvalliin. Autoa korjattiin ja Räikköseltä jäi ajamatta kymmenisen kierrosta muita vähemmän. Räikkösen sijat päivän sessioissa olivat 11 ja 16.

Mercedeksellä vielä tekemistä auton kanssa

Mercedeksen autosta jäi iso kysymysmerkki talvitestien jälkeen. Bottas ei ollut täysin tyytyväinen autoon ensimmäisenä harjoituspäivänä.

– Ensinnäkin on sanottava, että parempaa oli kuin testeissä. Hyvä niin, mutta samalla tuntui, että emme ole auton tasapainon kanssa vielä ihan siellä, missä pitää. Ei ollut suurempia ongelmia, mutta melkoisesti töitä on vielä tehtävä jos haluamme taistella lauantaina paalupaikasta ja voitosta sunnuntain kilpailussa, Bottas summasi.

Bottas kertoi toisen harjoitusjakson lopulla talliradiossa, että auto on "ajokelvoton".

– Niin, viimeinen pitkä veto oli varsin epätasainen, enkä saanut oikein kunnon kierroksia auton ollessa ajoittain ajokelvoton. Vähän sählinkiä, mutta tämä oli perjantai ja tämän takia me harjoittelemme, Bottas kuittasi kommenttinsa.

Red Bullin ohella kauden avauspäivänä säväytti McLaren, jonka Lando Norris oli toiseksi nopein ja Daniel Ricciardo Bottaksen perässä kuudes. Norrisilla eroa Verstappeniin oli vain 0,095 sekuntia. Mercedes-tähti Lewis Hamilton oli ensimmäisissä harjoituksissa neljäs ja toisissa kolmas, hän jäi Verstappenista 0,235 sekuntia.

– Me olemme mukana kuvioissa, ehdottomasti. McLaren näytti aika vahvalta, se on totta. Red Bull oli sellainen kuin odotettiinkin. Me olemme mukana, emme ole nopeimpia tällä hetkellä mutta emme ole kovin kaukana, ja meillä on selkeä päämäärä mihin haluamme yltää, Bottas pyöritteli.

Lue myös:

Verstappen parhaassa vauhdissa kauden ensimmäisissä harjoituksissa – tallipomolta rohkea veikkaus: hollantilainen ajaa ensi vuonna Mercedeksellä

Ylen F1-asiantuntija näki yksityiskohdan, joka voi ratkaista Valtteri Bottaksen ongelman mestaruustaistossa – katso selvä ero Kimi Räikkösen autoon

Valtteri Bottas myöntää Ylelle harmittavan faktan ennen F1-kauden alkua – avaa, miten omasta päästä löytyy aseita Lewis Hamiltonia vastaan