1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. naisten korisliiga

Runkosarjan kärkinelikko eteni naisten Korisliigan välieriin – Forssan Alku ratkaisi jatkopaikan trillerissä

Naisten Korisliigan kaikki puolivälieräsarjat päättyivät 2–0-otteluvoitoin. Jatkoon etenivät Peli-Karhut, EBT, Honka ja Forssan Alku.

Anni Mäkitalo ei ollut uskoa Forssan Alun jatkopaikkaa. Kuva: Tomi Jokela/AOP

Tiukin vääntö naisten Korisliigan välieräpaikoista nähtiin Forssan Alun ja Kouvottarien välillä.

Forssalaiset johtivat ottelusarjaa 1–0, ja toinen koitos venyi aina toiselle jatkoajalle saakka. FoAn 94–93-voitto ratkesi vain kaksi sekuntia ennen loppua, kun Keondria Calloway pääsi vapaaheittoviivalle tasatilanteessa. Calloway upotti yhden korin, mikä riitti voittoon.

– Voitto tuntuu ihan uskomattomalta. Olen tosi ylpeä joukkueesta ja meidän taistelustamme. Täytyy myös kiittää Kouvottaria todella hienosta sarjasta, Anni Mäkitalo sanoi Ruudun tv-haastattelussa.

FoAn Mia Loyd oli ottelun tehokkain. Hän teki 25 pistettä, repi 18 levypalloa ja jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä.

PeKa kaatoi Catzin

Peli-Karhut haki 76–50-vierasvoiton Lappeenrannan Catzista ja eteni välieriin.

Ottelu pysyi pitkään tasaisena, mutta kolmannella jaksolla Catz onnistui tekemään vain yhden pisteen ensimmäisen viiden minuutin aikana. PeKa päätti jakson 11 perättäiseen pisteeseen ja pääsi viimeiselle jaksolle 12 pisteen etumatkalta.

Peli-Karhut jatkoi päätösjaksolla siitä, mihin jäivät. Puolustuspeli toimi ja hyökkäyspäässä joukkue sai tarpeeksi onnistumisia. Se varmisti välieräpaikan voitolla 76–50.

Peli-Karhujen Elena Melto ja Zykera Rice ylsivät tupla-tupliin.

EBT päätti Vimpelin kauden

Espoolainen EBT eteni jatkoon, kun se voitti Vimpelin Vedon 87–51.

Avausjakso alkoi tasaisissa merkeissä, ja molempien joukkueiden amerikkalaisvahvistukset olivat isossa roolissa. EBT kuitenkin karkasi jakson jälkimmäisellä puoliskolla johtoon ja pääsi tauolle kahdeksan pisteen etumatkalla.

Toisella jaksolla Kayla Gordon osoitti jälleen arvonsa kotijoukkueelle. Hän piti Vimpelin iskuetäisyydellä ja keräsi jo avauspuolikkaalla tupla-tuplan. Puoliajalle mentiin vierasjohdossa 36–30.

Kolmannella jaksolla EBT:n Morgan Batey sai heittokätensä lämpenemään. Hän teki jaksolla 14 pistettä, ja EBT pääsi viimeiselle tauolle 21 pisteen karkumatkalta. Espoolaisjoukkue piti viimeisellä jaksolla huolen siitä, että kotijoukkue ei enää päässyt peliin mukaan ja nappasi välieräpaikan.

Hannah Little teki ottelussa 20 pistettä, repi 17 levypalloa ja jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä. Batey heitti 22 pistettä. Gordon oli ottelun tehokkain. Hän teki 25 pistettä ja otti 17 levypalloa.

Honka eteni jatkoon

Nuoria tähtiä vilisevä HBA jäi Hongan jalkoihin, kun se hävisi espoolaisille luvuin 59–85.

Ensimmäinen jakso oli tasainen, mutta toisella jaksolla Honka kasvatti johtoaan ja pääsi puoliajalle tilanteessa 40–27.

Kolmannella jaksolla peli muuttui jälleen hieman tasaisemmaksi, ja HBA sai onnistumisia Ebba Pekosen johdolla. Joukkueiden välinen ero kasvoi kuitenkin jakson aikana 14 pisteeseen.

Honka pelasi vakuuttavan päätösjakson ja vei ottelusarjan voitoin 2–0.

Espoolaisten Cierra Dillard upotti ottelussa eniten pisteitä, 26. Hongan Taru Tuukkanen teki tupla-tuplan 23 pisteellä ja 15 levypallolla.

HBA:n Pekonen heitti uransa ennätyspisteet. Hänelle kirjattiin 25 pistettä ja yhdeksän levypalloa.

Välieräparit

Peli-Karhut - FoA

EBT - Honka

Välierät alkavat huhtikuun ensimmäisenä päivänä. Loppuotteluun pääsee kolmella voitolla.

Lue myös:

Suomikoriksen supernainen Taru Tuukkanen, 42, dominoi edelleen – hämmästyttävän pitkän uran taustalla yllättävä tarina: "En ole oikeastaan koskaan käyttänyt fyssareita"