Hyppää sisältöön

VaLePa siirsi lentopallon mestaruusratkaisun tiistaille

VaLePa tasoitti lentopallon miesten Mestaruusliigan loppuottelusarjan, kun se otti Savo Volleystä revanssin erälukemin 3-1 ( 23-25,25-17,25-19,25-21).

Aaro Nikula, ValePan sankari toisessa finaalissa Kuva: Lehtikuva

Lentopallon miesten Mestaruusliigan toinen loppuottelu Sastamalassa alkoi paljon tiukempana kuin torstaina Pielavedellä, mutta siitäkin huolimatta avausfinaalin vienyt Savo Volley venyi ratkaisupalloissa erän voittajaksi lukemin 25–23.

Toisessa erässä kävi viimeistään selväksi, ettei VaLePa ollut luovuttanut. Vahvasti esiin noussut Aaro Nikula sekä Roman Sauss iskivät toisen erän vammalalaisille 25–17.

Kolmas erä eteni tasatilanteeseen 13–13, mutta sen jälkeen VaLePa otti Savo Volleyn laiturit kiinni ja tulikuuma Nikula johdatti erän VaLePalle selvästi 25–19.

VaLePa - Savo Volley, toinen finaalinäytös Kuva: Savo Volley, Tapio Hartikainen

ValePa vei vielä kolmannen erän putkeen ja samalla koko ottelun, kun joukkue otti kaksi tärkeää torjuntapistettä ratkaisuvaiheessa karaten 23–20-johtoon sekä lopulta 25–21 -erävoittoon.

Hakkuri Aaro Nikula kokosi kaikkiaan 33 pistetttä (+26) ollen kentän ylivoimaisesti paras pelajaa. VaLePan passari Mikko Esko ruokki VaLePan iskijöitä juonikkaasti ja saldosi neljään erään peräti 45 passia.

Kotijoukkueen valmentaja Janne Kangaskokko kehui hakkuriaan.

– Kovaa finaalivääntöä oli. Molemmat taistelivat verenmaku suussa. Me onnistuimme löytämään tänään vastuunkantajan (Nikula), ja paransimme omaa tekemistämme. Se riitti tänään.

Savo Volleyn parhaana palkittiin libero Niklas Breilin, joka hoiti päävastuun vastaanotosta ja teki sen 65 prosentin tarkkuudella.

– Tiesimme, että täällä peli on ihan eri kuin Pielavedellä, ja totta kai Pielaveden sali sopii meille paremmin. Emme saaneet puolustuksen jälkeen palloja kuolemaan, emmekä oikein missään vaiheessa saaneet Nikulaa kuriin, Breilin tuumi.

Kolmas loppuottelu pelataan tiistaina 30.3. Pielavedellä.

VaLePa puolustaa mestaruutta kolmelta edelliseltä loppuun pelatulta kaudelta ja esiintyy finaalissa jo viidennen kerran perättäin. Savo Volley yrittää puolestaan palauttaa lentopallovaltikan takaisin Savoon sitten Pielaveden Sammon mestaruuden 2009.

'Lue myös