1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

JYP yllätti Kärpät, Ässät kaatoi KooKoon ja TPS:n vire sai jatkoa Tappara-voitolla

Jääkiekon Liigan lauantain kierroksella nähtiin tasaista vääntöä kaikissa kolmessa kohtaamisessa, ja väännöistä voittoihin selviytyivät JYP, Ässät ja TPS.

Tapparan maalivahti Dominik Hrachovina joutui vaihtoon ajassa 1.55 tilanteen ollessa TPS:lle 2-0. Kuva: Lehtikuva

Neljän ottelun tappioputkessa ollut sarjajumbo JYP oli matkalla uuteen murheeseen, kun vierasjoukkue Kärpät harppasi pelin ensimmäisen seitsemän minuutin aikana 2-0-johtoon Timo Metsävainion ja Mika Pyörälän maaleilla. Kärpät hukkasi vielä rangaistuslaukauksenkin, mutta JYP nousi Valtteri Kakkosen maalilla vielä tuntumaan ennen avauserän loppua.

Toisen erän avausminuutilla Samuel Helenius viimeisteli tasoituksen, ja päätöserässä jyväskyläläisriemu repesi Jerry Turkulaisen 3-2-maalilla. Roni Allen teki vielä tyhjiin 4-2-voiton, ja sarjanelonen Kärpät koki yllättävänkin kolmen ottelun voittoputken katkeamisen.

– Pelasimme tänään miehekkäästi ja jämäkästi. Teimme kovasti hommia yhdessä, ja minusta ansaitsimme voiton. Nyt ei annettu kaverille niitä tyhmiä lapsuksia, jotka ovat meidän kautta vähän leimanneet, kaksi syöttöpistettä ottelussa kirjauttanut JYP-puolustaja Anttoni Honka totesi.

Ässille harvinainen vieraspotti

Ässät vietti bussissa noin 4 000 kilometriä, kunnes vihdoin vieraista tärppäsi taas voitto jääkiekkoliigassa. Helmikuun alussa Mikkelissä voittamassa käynyt porilaisjoukkue hävisi kahdeksan peräkkäistä vierasottelua, kunnes haki lauantaina kolme pistettä Kouvolasta voitolla maalein 2-1.

Kaikki maalit nähtiin päätöserän puolivälin jälkeen: ensin liigan maalikärki Sebastian Wännström kauden 29. osumallaan Ässille 1-0 ja pari minuuttia myöhemmin Nicolai Meyer 2-0. KooKoo pääsi vielä maalin päähän Vilmos Gallon maalatessa, mutta rinnalle ei kiri vienyt.

– Kova taisteluvoitto otettiin. Molemmissa päädyissä nähtiin erinomaista maalivahtityöskentelyä. Tärkeää oli, että pysyimme poissa jäähypenkiltä, kommentoi yhdellä kaksiminuuttisella selvinneen Ässien valmentaja Ari-Pekka Selin.

-–Jäähyt sotkivat vähän peliämme. Ässät pelasi pakkovoiton edessä hyvän ottelun, viittasi KooKoo-luotsi Jussi Ahokas porilaisten ohuisiin pudotuspelitoiveisiin.

KooKoo on yhdeksäntenä (pistekeskiarvo 1,55) ja Ässät 11:ntenä (keskiarvo 1,24). Väliin mahtuu kymppisijan Sport (1,38).

Hrachovina vaihtoon alle kahdessa minuutissa

TPS:n mainio vire sai jatkoa kotipelillä Tapparaa vastaan. Maaliskuun kymmenes voitto (yhdestätoista pelistä) tuli lukemin 4-2. Hurjempaa oli luvassa TPS:n kaahatessa kahdessa minuutissa 2-0-johtoon ja ennen neljättä peliminuuttia vielä 3-0-etumatkaan.

Pitkän tauon jälkeen Tapparan maalilla aloittanut Dominik Hrachovina jätti kentän kahden maalin jälkeen ajassa 1.55. Tilalle tullut Christian Heljanko joutui antautumaan ennen kuin oli ehtinyt olla kentällä kahta minuuttia.

Tappara kiristi vielä avauserässä maalin päähän. Siihen osumat tyssäsivätkin, kunnes Lauri Pajuniemi teki tyhjään Tappara-maalin loppuluvut neljä sekuntia ennen päätössummeria.

– Iso voitto meille. Saimme vähän liian hyvän lähdön peliin, ja sitten ote karkasi. Onneksi pystyimme pitämään johdon loppuun, summasi TPS:n päävalmentaja Raimo Helminen.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola totesi, että joukkue sai alussa todellista shokkihoitoa.

– Meillä oli kyllä jatkossa monta maalipaikkaa, mutta väsynyt joukkue ei pystynyt toivottuun takaa-ajoon, Tapola harmitteli.

TPS on sarjataulukossa kolmantena pistekeskiarvollaan 1,88. Edellä ovat Lukko (2,04) ja HIFK (1,96). Kuudesta viime pelistään vain yhden voiton ottanut Tappara on kahdeksantena.

Sarjataulukko