1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. hiihto

Katso tunteellinen kosinta! Suomalaishiihtäjä päätti 50 kilometrin hiihdon romanttisella yllätyksellä ja tyttöystävä itki onnesta

Ristijärven SM-hiihdoissa nähtiin onnellinen hetki, kun Janiika vastasi myöntävästi Eino Vuolletin kosintaan.

Eino Vuollet kosi kuninkuusmatkan jälkeen tyttöystäväänsä
Eino Vuollet kosi kuninkuusmatkan jälkeen tyttöystäväänsä

Ristijärven SM-hiihdoissa nähtiin onnellinen ja herkkä hetki kun Posion Urheilijoiden Eino Vuollet kosi tyttöystäväänsä Janiikaa tuoreeltaan 50 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailun jälkeen.

Vuollet otti välittömästi maaliin päästessään sukset jalastaan ja Janiika kävi onnittelemassa miestään suorituksesta. Hän lähti sen jälkeen hakemaan miehelle eväitä lähistöllä olleesta kangaskassista, mutta Vuollet polvistui maahan, ja pyysi naista takaisin vierelleen.

Janiika kaivoi kangaskassista limsapullon ja avasi sen, mutta heitti pullon vierelleen, kun huomasi miehensä kaivaneen taskustaan sormuksen.

Janiika purskahti ilon kyyneleisiin, ja antoi myöntävän vastauksen miehensä kosintaan. Tilanne on katsottavissa jutun pääkuvan videolta.

Tuore kihlapari päätyi hetkeä myöhemmin myös Ylen haastatteluun. Janiika myönsi, että kosinta tuli täysin yllätyksenä.

– Tuli. Todella yllätyksenä, Janiika sanoi häkeltyneenä.

Mitä mielessä pyörii nyt?

– En osaa sanoa. Vitsailin tuolla, kun olin juottamassa, että jos en oikein juota, niin siitä tulee sanomista. Ajattelin, että vielä ei olla kihloissakaan ja varmaan ei tule sormusta, kun tämä menee niin huonosti. En olisi kyllä uskonut. Tuli kyllä ihan puskista.

Eino, 50 kilometriä on aika pitkä aika miettiä tuollaista hommaa. Kuinka paljon asia pyöri mielessä matkan aikana?

– Aika paljon pyöri mielessä ja on pyörinyt koko viikon. Kolmenkympin kohdalla, kun en ollut oikeasti varma, että pääsenkö maaliin, niin pyöri vielä enemmän. Pakko se on päästä maaliin. Siinä tuli mietittyä meitä, mennyttä, tulevaa ja ihan kaikkea. Elämän raskain reissu, Vuollet kommentoi.

Mutta päättyi aika onnellisesti?

– Aika onnellisesti päättyi, Vuollet sanoi.

Janiikan mukaan ei ollut täysin varmaa, pääseekö hän Ristijärven SM-kilpailuihin. Hän oli luonnollisesti iloinen, että pääsi kilpailupaikalle.

Vuollet puolestaan kuvaili avioliittoa 50 kilometrin kilpailuksi.

– Olen vitsaillut niille, jotka ovat tienneet tästä. Avioliittokin on varmaan vähän kuin 50 kilsaa, ylä- ja alamäkiä. Välillä tulee sitten hiki.

Ylen selostaja Jussi Eskola ja asiantuntija Kalle Lassila eivät lähteneet analysoimaan avioliiton ylä- ja alamäkiä, mutta toivottivat onnea ja kaikkea hyvää nuorelle parille.

Juttua muokattu 28.3.2021 klo 17.44: korjattu naisen nimi Janikasta Janiikaksi.

Lue myös:

Sunnuntain lähetystiedot: Iivo Niskanen ylivoimainen kuninkuusmatkalla – Riitta-Liisa Roposelle SM-kultaa

Roposen upea kausi sai jatkoa, 30 kilometriltä heltisi kauden toinen SM-kulta