1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Formula 1

Kimi Räikkönen muistutti F1-uransa mitasta pilke silmäkulmassa – "Siinä on hyvä kuittailla ja juhlistaa"

Kimi Räikkösen kauden avaus Alfa Romeolla tarjosi lupauksia, mutta pistesijat jäivät vielä tavoittamattomiin.

Kuva: Photo by Dan Istitene/Getty Images

Kimi Räikkönen harvoin tekee itsestään numeroa, mutta Bahrainissa siihen oli tavallista parempi syy.

Kisan alla ilmaantui kuvia, joissa Räikkönen kannatteli päänsä yllä kylttiä. Kyltissä luki "20 years. Still here." eli 20 vuotta, edelleen täällä.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Räikkönen debytoi Sauberin tallissa Australiassa 2001. Avauskisassaan nuorukainen oli komeasti kuudes.

Bahrainissa käteen jäi 11:s sija, mutta MM-piste ei loppujen lopuksi ollut kovin lähellä. Tallitoveri Antonio Giovinazzi tuli maaliin sijoituksen myöhemmin.

Yle Urheilun asiantuntijan Jukka Mildhin mukaan edellytyksiä olisi nousta myös kärkikymmenikköön.

– Mielestäni Kimi ajoi hyvän kisan. Se oli varmaa suorittamista, mikä on hänelle ominaista, Mildh arvioi.

– Nyt on tärkeää tietenkin se, että auto saadaan aika-ajossa toimimaan paremmin. Ajetaan noin pienillä marginaaleilla pahinta kilpailuporukkaa vastaan.

Kisan lähdössä Räikkönen paransi kolme sijoitusta ja nousi 11:nnelle sijalle saman tien. Alfa-kuski oli kisan aikana myös 10:ntenä, mutta AlphaTaurin Yuki Tsunoda otti uransa avauskisassa viimeisen tarjolla olleen pisteen.

Hyvä lähtö antaa lupauksia jatkoon, sillä ruudusta pitää päästä rivakasti liikkeelle jokaisella radalla.

– Kauden ensimmäinen kilpailu, siinä on pirteyttä, energiaa. Uskon, että siinä Kimi vain keskittyi oleelliseen, Mildh pohtii.

– Lähtö on formula ykkösissä nykyään niin älyttömän tärkeä, koska ajetaan niin tiukoilla marginaaleilla. On hyvä, että hän onnistui. Samaan tapaan kausi läpi ja autoa vähän paremmaksi, niin hyvä tästä tulee.

Räikkönen kylttitempausta Mildh pitää osoituksena hyvästä huumorista ja itsearvostuksesta.

– Se oli osoitus siitä, että hän haluaa mukana tässä lajissa, ettei se ole vain sellaista leipiintynyttä tekemistä. Hän todella haluaa olla mukana tuossa yhteisössä ja noissa paineissa, Mildh sanoo.

– Aina on hyvä olla itseironinen. Vaikka on ikänestori ja kokenein kaikista, niin silti pystyy ajamaan kilpailukykyisesti. Siitä on hyvä kuittailla ja juhlistaa.

Lue myös:

F1-kauden avauksen voitosta taisteltiin viimeiselle kierrokselle saakka – Bottaksen mahdollisuudet kaatuivat surkeaan varikkopysähdykseen

F1:n venäläisen kohukuskin törmäily sai asiantuntijan jälleen mietteliääksi: Mazepin näyttää tällä hetkellä täytekuljettajalta

Mercedes mokasi jälleen raskaasti Bottaksen kisan – "Pitääkö Valtterin saada enemmän ääntään kuuluviin?"