Hyppää sisältöön

Teemu Pukki häkellyttävän kovassa maalivireessä – "Urani parasta jalkapalloa"

Teemu Pukki saattaa huilata keskiviikon Sveitsi-ottelussa.

Teemu Pukki on takonut maaleja hurjaan tahtiin Huuhkajien kamppailuissa. Kuva: Getty Images

Huuhkajien ykköspyssy Teemu Pukki sai viettää maanantain 31-vuotispäiväänsä hyvissä tunnelmissa. Pukki on ollut viime ajat huimassa vireessä niin Suomen maajoukkueessa kuin Englannin mestaruussarjan Norwichissa.

Pukki on päässyt suorastaan häkellyttävän kovaan maalivireeseen. Jari Litmasen maajoukkueen maaliennätys (32 osumaa) on enää kahden maalin päässä.

– Olen pelannut viimeiset pari-kolme vuotta urani parasta jalkapalloa. Maalit ruokkivat itseluottamustani ja jokaiseen otteluun voi lähteä hyvällä fiiliksellä, Pukki sanoi.

Pukki antoi kehuja koko Huuhkajien joukkueelle. Onnistuminen on nyt helpompaa, kun koko maajoukkueen peli kulkee paremmin kuin joitakin vuosia sitten.

– Pelaamme nyt paremmin joukkueena. Hyökkääjänä tarvitsen sitä, että muut luovat paikkoja. Olemme nyt kovemman tason joukkue kuin aikaisemmin, Pukki kehui Huuhkajia.

Mitään isompia synttärikekkereitä ei nyt ollut aikaa järjestää,

– Joukkueen bussissa kuului synttärilaulua. Viettäisin synttäreitäni mieluiten oman perheeni kanssa, mutta tämä joukkue tulee hyvänä kakkosena, Pukki kuittasi.

Miltä tuntuu olla 31-vuotias?

– Vielä on aika nuorekas olo. On tullut vuosien varrelta kokemusta. Tuntuu, että kun vanhenee, niin fiilis ja kunto vain paranevat. Ei voi valittaa, Pukki kuvaili tunnelmiaan.

Huilaako Pukki Sveitsi-ottelussa?

Pukki pelasti viime hetkien rangaistuspotkumaalillaan Suomen pinteestä sunnuntain MM-karsintaottelussa Ukrainaa vastaan. Ukraina ja Suomi päätyivät 1–1-tulokseen.

– Ukraina teki ottelusta meille vaikean, mutta voimme olla tyytyväisiä pisteeseen. Jouduimme hiukan liikaa puolustuskannalle emmekä pystyneet luomaan pidempiä hyökkäyksiä. Toisaalta puolustuspelimme on toiminut mallikkaasti, Pukki kommentoi.

Pukki on rämpinyt kovassa peliruuhkassa ja väläytti, että hän saattaa huilata tulevassa Sveitsi-ottelussa.

– Voi olla levon paikka, mutta en ole vielä ehtinyt jutella asiasta "Riven" (päävalmentaja Kanerva) kanssa. Mutta luulen, että kierrätämme pelaajia ja näemme heitä, jotka eivät ole päässeet niin paljon pelaamaan, Pukki arvioi.

MM-karsintaottelut jatkuvat vasta syksyllä, mutta Sveitsi-ottelullakin on iso merkitys, koska keskiviikon kamppailu on monelle pelaajalle tärkeä näyttöpaikka matkalla kohti kesän EM-kisoja.

– Aina pelataan täysillä, kun Suomi-paita puetaan päälle. Varmasti tulee hyviä näyttöpaikkoja ja tasonmittaus meille. Sveitsillä on kova joukkue, Pukki ennakoi.

Sveitsin ja Suomen maaottelua voi kuunnella keskiviikkona Yle Puheen suorassa lähetyksessä. Yle Puheen lähetys starttaa kello 21.30.

Lue myös:

.
.