Hyppää sisältöön

Palaako lentopallovaltikka Savoon? – Antti Siltala jahtaa häneltä yhä puuttuvaa Suomen mestaruutta

Savo Volleyn ja VaLePan lentopallofinaalit huipentuvat tiistai-iltana.

Pääseekö Antti Siltala juhlimaan lentopallon Suomen mestaruutta? Kuva: Lehtikuva

Taistelu lentopallon miesten Suomen mestaruudesta huipentuu tiistai-iltana Pielavedellä. Savo Volley ja VaLePa iskevät yhteen finaalisarjan kolmannessa ja ratkaisevassa kamppailussa.

Savo Volleyn yleispelaajalla Antti Siltalalla on takanaan mittava peliura, mutta Suomen mestaruutta hän ei ole juhlinut vielä kertaakaan. Tehtävä ei ole tälläkään kertaa helppo, kun vastassa on liigan kestomenestyjä VaLePa.

– VaLePa on kovan tason porukka, heillä ei ole mitään isoja heikkouksia. Meidän on pystyttävä murtamaan joku heidän osa-alueistaan. Vastustaja on kuitenkin jo niin tuttu, ettei ole enää isoja muuttujia, 37-vuotias Siltala sanoi.

Savo Volley yrittää palauttaa lentopallovaltikan takaisin Savoon sitten Pielaveden Sammon mestaruuden 2009. Siltala listasi mestaruustaistelun ratkaisevia asioita.

– Pieniä asioita pitää tehdä vielä tarkemmin. Torjunta ja puolustus tulevat varmaan olemaan meille tärkeitä. Hyökkäyspeliäkin pitää vielä terävöittää, Siltala ennakoi.

"Mitä nopeammin tämä on ohi, niin sitä parempi"

Lentopallomestaruus ratkeaa tänä keväänä poikkeuksellisesti kahdella voitolla. Pudotuspelejä päätettiin lyhentää, koska vallitsevassa tilanteessa ottelutapahtumien järjestäminen tuottaa isoja taloudellisia tappioita.

– Mitä nopeammin tämä on ohi, niin sitä parempi. Ottelut tuottavat tappiota, kun ei ole yleisöä eikä minkäänlaista myyntiä. Tämä (paras kolmesta) on paras ratkaisu tähän tilanteeseen, Siltala sanoi.

Savo Volley lähti karsimaan kustannuksiaan jo varhaisessa vaiheessa, kun kävi selväksi, että normaalioloihin tuskin palattaisiin enää kuluvalla kaudella.

– Seura teki jo ajoissa ratkaisuja, joilla kaikki kulut minimoitiin. Olemme ihan kohtalaisessa tilanteessa, ei ole mitään isompia ongelmia, vaikka kaikille tämä kausi on ollut varmasti hankala, Siltala totesi.

Siltala ja kaikki muutkin toivovat hartaasti, että koronapiina alkaisi viimeinkin helpottaa eikä sotkisi vielä tulevaakin kautta.

– Todellakin toivomme, ettei koronatilanne vaikuttaisi enää ensi kaudella mihinkään. Toivomme pääsevämme takaisin normaaliin arkeen, Siltala suuntasi ajatuksiaan tulevaisuuteen.

Lue myös: