Buffalon karmaiseva 18 tappion putki sivuaa jo NHL:n ennätystä – johti ottelua kahden erän jälkeen 3–0

Henri Jokiharju onnistui maalinteossa, mutta Buffalo Sabresin vankka johto suli kolmannessa erässä.

Henri Jokiharju onnistui maalinteossa, mutta Buffalo jatkaa kyntämistään. Kuva: Getty Images

Jääkiekon NHL:ssä karmaisevassa tappioputkessa soutanut Buffalo Sabres joutui jälleen tyytymään häviöön, kun Philadelphia Flyers otti kiinni kolmen maalin etumatkan.

Tappio oli Sabresille jo 18:s putkeen. Joukkue aloitti puolustaja Henri Jokiharjun maalilla ja oli kahden erän jälkeen 3–0-johdossa. Vierasjoukkue Flyers kuitenkin kiri johdon kiinni kolmannessa erässä, pakotti pelin jatkoajalle ja vei alle minuutissa 4–3-voiton Ivan Provorovin maalilla.

Ensimmäisen erän maali oli Jokiharjun toinen tällä kaudella.

Buffalo jakaa nyt Pittsburgh Penguinsin kanssa kyseenalaista ennätystä kaikkien aikojen pisimmästä tappioputkesta. Penguins hävisi 18 ottelua peräkkäin kaudella 2003–04.

Penguisin häviöputken jälkeen NHL on tosin muuttanut sääntöjään. Kaudella 2005–06 tuli voimaan linjaus, jonka mukaan tasapelejä ei enää sallita, vaan ottelu ratkotaan tarvittaessa voittolaukauskisassa, kertoo NHL:n kotisivut.

Rantanen kipusi maalipörssissä kolmanneksi

Colorado Avalanche kaatoi kotonaan Denverissä Anaheim Ducksin maalein 5–2.

Mikko Rantanen vei isännät 1–0-johtoon vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen Nathan MacKinnonin syötöstä. Anaheim kuitenkin tasoitti samassa erässä, mutta toisen erän kahdella maalillaan Colorado pääsi 3–1-johtoon.

Päätöserässä Joonas Donskoi sai syöttöpisteen, kun Valeri Nitshushkin iski Avalanchen voittolukemiksi 5–2. Colorado on sarjassa neljäntenä ja Anaheim viimeistä edellisenä.

Maali oli Rantaselle jo 20:s tällä kaudella. Niistä 12 suomalainen on taituroinut maaliskuun aikana, enemmän kuin yksikään toinen pelaaja.

Rantanen taistelee koko NHL:n pistepörssin kärkisijoista. Hän on 40 pisteellään (20+20) liigan paras suomalainen ja pistepörssissä kuudentena. Maaleja hänellä on kolmanneksi eniten Toronto Auston Matthewsin (23) ja Edmontonin Connor McDavidin (21) jälkeen.

Myös Edmontonille jatkoaikavoitto

Edmonton Oilersin ja Toronto Maple Leafsin kohtaamisessa joukkueiden suomalaisvahdit Mikko Koskinen ja Veini Vehviläinen seurasivat penkiltä, kun ottelu venyi jatkoajalle 2–2-tilanteessa.

Voiton vei Edmontonille Darnell Nurse, kun jatkoaikaa oli pelattu vasta 17 sekuntia. Mike Smith torjui Edmontonin maalilla 29 kertaa, Toronton Michael Hutchinson pysäytti kiekon 20 kertaa.

Edmontonin Jesse Puljujärvi oli jäällä runsaat 18 minuuttia ja pääsi yrittämään maalintekoa kerran.

Pittsburgh Penguins puolestaan otti neljännen voittonsa putkeen, kun New York Islanders taipui luvuin 2–1.

Päivitetty kello 7.06: Lisätty raportti ottelusta Colorado-Anaheim.

Lue myös: