Suora

  • Elävä arkisto esittää

Ylen talvikausi innosti suomalaiset ruudun ääreen

Ylen talviurheilukausi 2020–2021 kokosi suomalaisia yhteisten elämysten äärelle. Eniten yleisöä keräsivät hiihdon MM-kisat, joita seurasi parhaimmillaan yli miljoona suomalaista.

hiihto
Urheilustudio_2020-88 .jpg
Tomi Hänninen

Ylen talviurheilukauden välittämiä maailmancupin kisalähetyksiä seurasi kauden aikana keskimäärin 329 000 katsojaa. Lukuihin on laskettu kaikki kauden tähänastiset maailmancupin kisalähetykset hiihdossa, ampumahiihdossa, alppihiihdossa, freestylessa, mäkihypyssä, yhdistetyssä ja lumilautailussa. Talven aikana nähtiin yhteensä noin 280 maailmancup-kilpailua.

– Katsojaluvuissa näkyy se, miten tärkeitä ja tarpeellisia urheilulähetystemme tarjoamat yhteiset hetket ja elämykset korona-aikana ovat. Olemme tosi iloisia esimerkiksi siitä, että ampumahiihto kiinnostaa, koska se toimii kivijalkana myös tulevina talvikausina, Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen sanoo.

Kaikkein suosituimpia talvikauden kisoja olivat Oberstdorfin MM-kisojen miesten 50 kilometrin hiihto, jota jännitti ruutujen äärellä keskimäärin yli 1,3 miljoonaa katsojaa. Myös naisten 30 kilometrin hiihto ja miesten viesti houkuttelivat keskimäärin lähes miljoona katsojaa.

Myös kotimainen hiihto kiinnosti yleisöä. Hiihdon SM-kisoja ja Suomen cupin kisoja on seurannut keskimäärin 427 000 katsojaa.

Kisalähetysten lisäksi myös kolmatta kertaa toteutettu Urheilustudio keräsi katsojia ja kiitosta. Aiempaa laajemman Urheilustudion keskikatsojamäärä oli 295 000.

Talviurheilua on luvassa Ylellä vielä huhtikuussa, kun kisataan maastohiihdon Suomen cup. Ensi kaudella Ylen ohjelmistossa jatkavat muun muassa ampumahiihdon maailmancup, pohjoismaisten hiihtolajien Itävallan ja Sveitsin maailmancupien osakilpailut sekä alppihiihdon ja freestylen maailmancupien Suomen osakilpailut.

Lue myös:

Ruotsin tähdet puuttuvat hiihdon epätasa-arvoon – aikovat ottaa asian esille FIS:n kokouksissa: "Tämä on monien maiden toive"

Rakkautta, raskaita olosuhteita ja muutama käännytetty salakatsoja – Ristijärven SM-hiihdoissa sattui ja tapahtui

Katso tunteellinen kosinta! Suomalaishiihtäjä päätti 50 kilometrin hiihdon romanttisella yllätyksellä ja tyttöystävä itki onnesta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat