1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Huuhkajat

Huuhkajia odottaa jälleen kova ilta – taistelu paikoista EM-joukkueeseen tiivistyy, heitä kannattaa seurata

Yle Urheilun asiantuntija Olli Huttunen ennakoi Sveitsin ja Suomen illan kamppailua.

Marcus Forss seurajoukkueensa Brentfordin väreissä. Kuva: AOP

Suomi ja Sveitsi kohtaavat harjoitusmaaottelussa keskiviikkoiltana kello 21.45. Yle Puheen lähetys alkaa kello 21.30.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen tiivis peliviikko päättyy Sveitsiä vastaan pelattavaan maaotteluun. St. Gallenissa ei jaeta enää MM-karsintapisteitä, mutta panosta kentällä silti riittää. Ottelu on oiva näyttöpaikka kesän EM-kisajoukkueeseen mieliville pelaajille.

Yle Urheilun asiantuntija Olli Huttunen nostaa esille pelaajia, joiden esityksiä kannattaa seurata. Yksi näyttöpaikkaa janoavista on Puolassa hyvään pelivireeseen päässyt toppari Robert Ivanov.

– On kiinnostavaa seurata Ivanovin potentiaalia nousta EM-joukkueeseen. Alakerran pelaaja saa ison plusmerkin, jos hän yltää kentällä virheettömään suoritukseen. Muita elementtejä, joilla voi tehdä vaikutuksen, ovat peliä avaavat syötöt keskialueelle tai jopa nousut pallollisena pelaajana, Huttunen listasi seurattavia asioita.

Huuhkajien keskikentällä piilee nyt ongelmia, kun Tim Sparv on loukkaantuneena. Sparv kävi tiistaina leikkauksessa, jossa hänen polvensa ulkokierukan repeämä sekä rustovaurio operoitiin. Hän on sivussa pelikentiltä arviolta neljän viikon ajan.

– Mikä on Thomas Lamin tilanne? Pystyykö hän paikkaamaan keskikentän keskustaa? Nostaisin Lamin esille, koska hän haluaisi varmasti näyttää osaamistaan, Huttunen arveli.

Hyökkääjistä kiinnostavimpiin pelaajiin kuuluu Marcus Forss, joka debytoi A-maajoukkueessa viime marraskuussa maailmanmestari Ranskaa vastaan ja teki debyytissään maalin. Suomi kaatoi Ranskan sensaatiomaisesti 2–0.

– Forss debytoi erinomaisella tavalla Ranskaa vastaan pelatussa kamppailussa. Hän pyrkii antamaan näyttöjä taistellakseen kisapaikasta, Huttunen sanoi.

Saako Teemu Pukki nyt lepoa? Kuva: Tomi Hänninen

Huttusen mukaan on selvää, että Suomen kokoonpanoon tulee muutoksia. Huuhkajien maalitykkinä loistanut Teemu Pukki ennakoi jo maanantaina, että keskiviikkona voisi olla "levon paikka". Toisaalta Pukki on enää kahden osuman päässä Jari Litmasen maajoukkueen maaliennätyksestä (32 osumaa).

– Lepo tekisi nyt Pukille hyvää, koska hänelle on tullut koko ajan paljon peliminuutteja. Joel Pohjanpalo tai Forss voisivat olla Suomen avauksessa, mutta halutaanko Pukille kuitenkin tarjota mahdollisuus tehdä jälleen lisää maaleja, Huttunen pyöritteli.

Robert Taylor tai Onni Valakari voisivat hyvinkin nousta avauskokoonpanoon. Uskon, että Huuhkajien avauksessa tullaan näkemään tuoreita jalkoja, Huttunen ennakoi.

Sveitsi on kovan luokan vastustaja riippumatta siitä, millä kokoonpanolla he lähtevät pelaamaan Suomea vastaan.

– Kova joukkue on vastassa, on heillä sitten muutoksia tai ei. Siis erinomainen valmistava ottelu tuleviin EM-kisoihin, Huuhkajat pääsee hiomaan pelitapaansa, Huttunen sanoi.

Lue myös:

Keskiviikkona on edessä "viimeinen näyttöpaikka" – Huuhkajissa vain kahdesti esiintynyt toppari haluaa vaikeuttaa Markku Kanervan valintoja

Huuhkajien kapteeni Tim Sparv on sivussa arviolta kuukauden – polvivamma vaati leikkauksen

Sveitsi-ottelussa valtavat panokset Huuhkajien EM-joukkueeseen kärkkyville pelaajille: "Jos nyt ei löydy sata lasissa taistelua, milloin sitten?"

Teemu Pukki häkellyttävän kovassa maalivireessä – "Urani parasta jalkapalloa"