Suora

  • Urheiluruutu
  • EIF sydämessä - Peter Haglund ystävyydestä, kritiikistä ja hukatusta perhe-elämästä
  • Urheiluruutu

Pohjanpalo Huuhkajien tilanteesta: "Erittäin hyvällä mallilla mennään"

Sveitsin reissu toi harmittavan tappion.

Huuhkajat
Joel Pohjanpalo lähikuvassa.
Joel Pohjanpalo vastasi Huuhkajien molemmista maaleista St. Gallenissa. AOP

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue päätti maaliskuun kolmen ottelun rupeamansa myöhään keskiviikkona Sveitsin St. Gallenissa pelattuun maaotteluun, ja kahdella MM-karsintapelillä alkanut tripla ei tuonut voittoja: Sveitsi nousi toisella puoliajalla Huuhkajien ohi 3–2-voittoon.

Suomen molemmat osumat iski Joel Pohjanpalo, puskemalla ensimmäisen kulmapotkusta ja täräyttämällä toisen rangaistuspotkusta viisi minuuttia ennen taukoa. Tappio harmitti, mutta kokonaisuutena Pohjanpalo näkee sekä joukkueen että oman tilanteensa kuitenkin rohkaisevaksi EM-lopputurnauksen avauspelin häämöttäessä 2,5 kuukauden päässä.

– Erittäin hyvällä mallilla mennään, mielestäni. Vielä kaksi valmistavaa peliä jäljellä (ennen EM-kisoja) ja tietyissä asioissa on parannettavaa, mutta kokonaisvaltaisesti ollaan hyvällä mallilla, Pohjanpalo sanoi etätiedotustilaisuudessa yöllä Sveitsistä.

Suomi pelasi MM-karsinnassa 2–2-kotitasapelin Bosnia-Hertsegovinaa vastaan ja vieraissa 1–1-tasapelin Ukrainan kanssa. Kolmessa pelissä siis nähtiin viisi maalia (kaikki hyökkääjien toimesta, Teemu Pukin maalattua karsintamaalit), mutta omiinkin meni kaikkiaan kuusi.

– Viisi maalia, paikkoja syntyy ja saadaan viimeisteltyä. Puolustussuuntaan ehkä vielä parannettavaa tietyissä asioissa, mutta kunhan niihin niksit löydetään, niin saadaan vielä voitotkin aikaisiksi, Pohjanpalo uskoo.

Ja se oma vire? Pohjanpalolla on tälläkin kaudella ollut loukkaantumista, ja rooli saksalaisjoukkue Union Berliinissä ei ehkä ole ollut sitä ominta. Siihen nähden otteet Huuhkajissa olivat antoisia.

– Pääsi pitkästä aikaa pelaamaan omaa peliään, seurajoukkueessa pelaan erilaista roolia, ja se ei ehkä tue omia ominaisuuksia samalla tavalla. Olen siellä toki parhaani yrittänyt, mutta näissä kolmessa matsissa pääsi pitkästä aikaa pelaamaan sellaista futista, jota itse haluaa pelata. Pääsi myös mittaamaan omaa kuntoa paremmin, ja tuntuu hyvältä. Tietyissä asioissa on parannettavaa vielä, mutta ihan lupaavalta näyttää, Pohjanpalo iloitsi.

– Sveitsiä vastaan kaksi hienoa maalia ja kolmaskin (olisi voinut tulla), jos olisi volley napsahtanut vähän paremmin yhdessä tilanteessa. Kaiken kaikkiaan pääsin hyvin toteuttamaan omia ominaisuuksia.

Lue myös:

Markku Kanervalle jäi "hapan maku" Sveitsi-tappiosta – Huuhkajat sai kuitenkin hyviä uutisia karsintalohkostaan – todellinen jättiyllätys nähtiin silti toisaalla, kun Saksa taipui lilliputille

Tulikuuman Pohjanpalon maalit eivät siivittäneet Huuhkajia voittoon – Sveitsi nousi lopussa ohi! Yle Urheilu seurasi ottelua hetki hetkeltä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat