1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. ringette

Viimeisen erän rynnistys toi voiton – lapinlahtelaiset tarrasivat kiinni ringettemestaruuteen

Lapinlahtelaisella LL-89:llä on mahdollisuus palata ringeten Suomen mestariksi parin kauden jälkeen lauantaina.

LL-89 johtaa ringeten SM-finaaleja 2–1 ja on voiton päässä mestaruudesta, kun lauantaina pelataan Nokialla. Kuva: Jouni Valkeeniemi / Pakkalan Mediatalo

Lapinlahden Luistin -89 kukisti ringeten kolmannessa loppuottelussa nokialaisen NoU-ringeten 7–3 (1–1, 1–1, 2–1, 3–0) ja sillä on mahdollisuus juhlia lauantaina SM-kultaa Nokialla. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa ja tarvittaessa otteluita jatketaan maanantaina.

LL-89 ja NoU ovat ratkoneet mestaruuksia viime vuosina keskenään, sillä kaksikko on pelannut myös kolme edellistä finaalisarjaa. NoU-ringette on voittanut kaksi edellistä mestaruutta.

Molemmat joukkueet sekä pelaavat samantyyppisesti että tuntevat toistensa pelitavat hyvin, ja se näkyi kolmannen finaalin ensimmäisissä erissä. Peli oli tasaista, mutta ajoittain hermostunutta.

Myös joukkueiden avausosumat olivat samanlaiset, sillä nokialaisten maalin viimeisteli Kati Koskelin suoraan Jenni Linnamäen aloitussyötöstä ajassa 13.00 ja vain 40 sekuntia myöhemmin LL-89:n Anne Pohjola laukoi tasoitusosuman Marjukka Virran aloitussyötöstä.

Lapinlahtelaiset saivat neljänteen erään hyvät asetelmat, kun se pääsi maalin johtoon noin minuutti ennen erätaukoa ja päätöserässä se onnistui maalinteossa jo puolentoista minuutin pelin jälkeen. LL-89:n 5–3-osuma pomppasi vielä maaliin hyvin pelanneen Kaisa Katajiston räpylästä ja nostatti Laura Kyllösen maalimääränsä ottelussa kahteen.

Kotijoukkue varmisti voittonsa ottelun näyttävimmällä osumalla, kun Pohjola sai Virralta takajätön puolustuskolmion keskelle ja tykitti renkaan suoraan takayläkulmaan. LL-89:n tehokaksikko Virta - Pohjola syötti vielä ottelun Niina Piiroisen päätösosuman ajassa 58.13.

Pohjola iski ottelussa tehot 2+3 ja Virta 1+3. Nokialaisten tehokkain oli Koskelin tehoin 1+1, Linnamäki antoi ottelussa kaksi maaliin johtanutta syöttöä. Tiina Tenhunen torjui LL-89:n maalilla 28 laukausta ja Katajisto NoU:n maalilla 36 kertaa.

LL-89:n pelaaja-valmentaja Marjukka Virta myönsi liiton Ringette LIVE -lähetyksessä, että joukkue ei ollut vielä viime viikonloppuna valmistautunut kunnolla finaaliotteluihin, vaan luuli pelien sujuvan vanhoilla rutiineilla.

– Maalintekovoimaa meiltä löytyy. Sitten kun se rupea osumaan sinne, minne yrittää, niin kyllä niiden pitäisi mennä maaliinkin. Tiedämme, että vastustajalla on SM-sarjan paras maalivahti tällä hetkellä, ja välillä on sellaisia hetkiä, että joutuu tekemään enemmän töitä maalin eteen, Virta sanoi Ringette LIVElle.

Korjaus klo 20.05: Korjattu Pohjolan ja Virran tehot ja se, että ringeten mestaruusmitalit jaettiin myös viime vuonna.

Lue myös:

Jo kertaalleen uransa päättänyt Marjukka Virta saavutti harvinaisen merkkipaalun

Ringettelegenda Marjukka Virta vannoi keväällä lopettavansa pelaajauransa, mutta joutui pakon edessä pyörtämään päätöksensä – "Minä uhrauduin"

Naisleijonien huipputykki Susanna Tapani joutui tylyyn tilanteeseen: joutuu etsimään itselleen uuden joukkueen