1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NBA

NBA määräsi tähtipelaajalle isot sakot sanaharkasta näyttelijän kanssa sosiaalisessa mediassa

Kevin Durant sai sakot yksitysviesteissä käyttämiensä homo- ja naisvastaisten ilmausten vuoksi.

NBA-tähti Kevin Durant sai 50 000 dollarin sakot somekäytöksensä vuoksi. Kuva: EPA

NBA-koripalloliiga tiedotti (siirryt toiseen palveluun)määränneensä Brooklyn Netsin tähtipelaajalle Kevin Durantille 50 000 dollarin sakot hänen sosiaalisen median yksityisviesteissä käyttämiensä homo- ja naisvastaisten ilmausten vuoksi. Durant oli sanaharkassa näyttelijä ja podcast-isäntä Michael Rapaportin kanssa, ja Rapaport julkaisi Twitterissä osia viestinvaihdostaan Durantin kanssa.

Durant pyysi kielenkäyttöään julkisesti anteeksi.

Sanaharkka alkoi siitä, että Rapaport oli arvostellut Durantin joulukuista haastattelua. Rapaport julkaisi ilmeisesti vain osia kaksikon viestinvaihdosta, mutta julkaistuissa viesteissä Durant vaikutti haastavan Rapaportin fyysiseen yhteenottoon ehdottamalla tapaamispaikkaa. Rapaport vastasi kehottamalla Durantia auttamaan lapsia Brownsvillessä Brooklynissa. Brownsville on pääosin mustien asuttama kaupunginosa.

New York Timesin mukaan valkoihoinen Rapaport on julkisesti esittänyt rasistisia kommentteja. Aiemmin näyttelijänä tunnettu Rapaport on viime aikoina herättänyt huomiota rajupuheisen podcastin isäntänä sekä riitelijänä sosiaalisessa mediassa.

Lue myös:

Brooklynin tähtisikermä on löytänyt vireensä NBA:ssa – "Olemme erittäin itsevarma joukkue"

Chicago taipui Utahin kyydissä, vaihtopenkille pudonnut Lauri Markkanen jäi viiteen pisteeseen

Lauri Markkasen Chicagolle jo viides perättäinen tappio, paljon vastuuta saanut suomalainen heitti 16 pistettä

Kommentti: Lauri Markkasen jatkaminen Bullsissa voi kääntyä suomalaistähden eduksi, sillä tulevaisuus on nyt omissa käsissä

"Vucevic oiva kirittäjä" – näin Hanno Möttölä arvioi Markkasen tulevaisuutta Chicagossa