Suora

  • Uinnin EM finaalit
  • Uinnin EM
  • Kävelykyky meni ja futisunelma mureni - mutta Heidi Foxell löysi tiensä takaisin
  • Urheiluruutu

HIFK hämmästelee HJK:n kritiikkiä Suomen cupin pelipaikasta – "Tuli meille isona yllätyksenä"

HIFK:n ja HJK:n Suomen cup -ottelun pelaaminen Jätkäsaaren hallissa perustuu tarkkaan harkintaan.

jalkapallo
hjk hifk
HJK:n ja HIFK:n kohtaamiset ovat olleet kotimaisen jalkapallon herkkupaloja (kuva vuodelta 2020). AOP / Matti Raivio

HIFK ja HJK:n välisen jalkapallon miesten Suomen cupin ottelun pelaaminen Jätkäsaaren hallissa on herättänyt hämmennystä. Ratkaisua pelata sisätiloissa on ihmetelty, koska säiden puolesta ulkonakin pelaaminen olisi nyt täysin mahdollista.

HJK:n päävalmentaja Toni Koskela olisi toivonut, että ottelu olisi pelattu ulkona.

– Hallit ovat hienoja ja tarpeellisia talvella, mutta nyt eletään jo huhtikuuta. Jalkapallo on ulkopeli, ja etenkin korona-aikaan turvalliset olosuhteet pelaajien terveyden kannalta pitäisi olla etusijalla, Koskela kommentoi HJK:n verkkosivuilla.

Lauantain cup-ottelun järjestävältä HIFK:lta ei heru ymmärrystä Koskelan suuntaan.

– Tämä tuli meille isona yllätyksenä, koska HJK on pelannut useita otteluita tässä kyseisessä hallissa. Meitä ihmetyttää suuresti, että pelaaminen Jätkäsaaressa tulisi heille yllätyksenä, HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström totesi Yle Urheilulle.

Lönnström painottaa, että ratkaisu pelata hallissa perustuu tarkkaan harkintaan ja korona-ajan tiukkoihin rajoituksiin. Otteluihin ei saada ottaa yleisöä ja jos nyt pelattaisiin Töölön stadionilla, tapahtuman valvonta olisi selvästi haastavampaa.

HIFK pystyy paremmin kontrolloimaan ottelutapahtumaan osallistuvia henkilöitä, kun kamppailu pelataan sisätiloissa eikä ulkona.

– Meidän on helpompi pitää väkimäärä minimissään, kun pelaamme hallissa. Ulkopuolisilla ei ole näin mitään mahdollisuuksia päästä paikalle, Lönnström painotti.

– Emme halua ottaa mitään riskejä tällaisissa asioissa. Voimme valvoa täysin sitä, mitä tapahtuu niin tämän hallin sisällä kuin sen ulkopuolellakin, Lönnström kertoi.

stadin derby fanit
Stadin derbyn tunnelmia (kuva vuodelta 2020). Matti Raivio / AOP

Lönnström tähdentää, että päätökset on tehty terveys edellä.

– Nyt on tärkeintä toimia vastuullisesti. Saatamme vaarantaa ihmishenkiä, jos emme ole todella tarkkoina. Olemme kuunnelleet tarkasti terveyspuolen ihmisiä, Lönnström totesi.

Lönnström nostaa esimerkin Töölön stadionilla käynnissä olleista HIFK:n harjoituksista, joissa turvajärjestelyt pettivät.

– Meillä oli joukkueen sisäinen ottelu, kun HJK:n pelaaja tuli vaihtoaitioomme. Emme tienneet, miten hän oli sinne päässyt. Jouduin itse pyytämään kyseistä pelaajaa poistumaan siltä alueelta, Lönnström kertoi.

HIFK on ollut jo yhteydessä kannattajiinsa ja esittänyt heille vetoomuksen, ettei kukaan hakeutuisi lauantaina Jätkäsaaren hallin liepeille. Tapahtuma pelataan suljetusti sisätiloissa eikä sitä voi siis mitenkään seurata paikan päällä.

HIFK ja HJK kohtaavat miesten Suomen cupin puolivälierässä lauantaina kello 17.00.

Lue myös:

Veikkausliiga siirtää kauden alkua – otteluohjelmaan muutoksia

Veikkausliigassa ollaan valmiita pelaamaan ilman yleisöä, jos kauden alku vielä lykkääntyy – toimitusjohtaja perustelee aikataulusyillä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat