1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. ringette

Virta-show ei riittänyt mestaruuteen – NoU-ringette venytti ratkaisun viidenteen otteluun

LL-89 haki vimmatusti voittoa viime minuuteille asti, mutta kotijoukkue NoU-ringeten johto piti loppuun saakka.

NoU-ringette tuulettaa
Katso video kuvaa klikkaamalla. Kuvaaja: Jorma Vihtonen

Nokialainen NoU-ringette venytti Suomen mestaruustaiston viidenteen otteluun voittamalla kotonaan lapinlahtelaisen LL-89:n 10–8 (1–2, 3–2, 4–1, 2–3). Ratkaiseva finaaliottelu pelataan maanantaina Lapinlahdella.

Kotijoukkue NoU-ringette oli ottelussa pakkovoiton edessä ja se aloittikin varsin sähäkästi. NoU pyöritti peliä ensimmäiset minuutit ja lapinlahtelaisten maalivahti Tiina Tenhunen joutui venymään ajoittain paraatitorjuntoihin. Jos perjantain ottelussa peli oli ajoittain hermostunutta, niin tällä kertaa molemmat joukkueet pelasivat järkevämmin ja karvasivat aktiivisemmin.

NoU pääsi tekemään ottelun avausmaalin, kun Jenni Linnamäki tykitti ottelun kahdeksannella minuutilla vedon suoraan syötöstä yläpesään. Kotijoukkueen ilo kesti kuitenkin vain vähän aikaa, sillä LL-89:n ykköskenttä pääsi pyörittämään syöttöpeliään hyökkäyksessä ja Marjukka Virta tasoitti pelin.

Toisessa erässä NoU-ringette joutui tiukan paikan eteen. LL-89 sai heti erän alkuun hyviä maalipaikkoja ja pian sen jälkeen kun NoU oli tasoittanut pelin Kati Koskelinin maalilla, puolustaja Hanna Ovaska osui puolustustilanteessa LL-89:n kapteeni Anne Pohjolan polveen ja sai neljän minuutin ison rangaistuksen.

NoU ei kuitenkaan vetäytynyt puolustukseensa, vaan Elina Raesola pääsi sivaltamaan 3–2-johtomaalin alivoimalla. Tästä huolimatta LL-89 pystyi käyttämään ylivoiman hyväkseen ja teki kaksi osumaa. Raesola piti NoU:n toiveita yllä, sillä vielä ennen pitkää erätaukoa hän veti renkaan maaliin suoraan aloituksesta.

LL-89 sai kolmanteen erään unelma-alun, sillä Virta teki 5–4-johtomaalin heti ensimmäisestä hyökkäyksestä, mutta tämän jälkeen joukkueen jäähyilyt kostautuivat. NoU:n Linnamäki pääsi iskemään kahden pelaajan ylivoimalla peräti kaksi osumaa ja nosti kotijoukkueen jälleen johtoon.

NoU:n puolustus pystyi tylsyttämään LL-89:n hyökkäyksestä terän ja Kaisa Hurskeen läpiajomaali alivoimalla tilanteeksi 7–5 sai lapinlahtelaisten selkärangan nitkahtamaan. Lopullisen niitin iski hyvin koko ottelun pelannut puolustaja Emmi Merelä, joka pääsi iskemään läpiajosta 10–5, vaikka lapinlahtelaiset esittivätkin Virran johdolla erän viimeisen neljän minuutin aikana huikean loppukirin. Virta tykitti kahteen minuttiin peräti kolme näyttävää maalia, mutta tämä ei riittänyt voittoon asti.

Lapinlahtelaisten maalit olivat jälleen ykköskentän harteilla, sillä pelaaja-valmentaja Virta teki ottelussa tehot 6+0, Anne Pohjola 1+5 ja Niina Piiroinen 0+5. Raesolan lisäksi Jenni Linnamäki ja Roosa Salonen kunnostautuivat tehotilastossa. Raesola iski tehot 3+5, Linnamäki 3+1 ja Salonen 0+4.

"Tulossa titaanien taisto"

NoU-ringeten konkarihyökkääjä Elina Raesola oli tyytyväinen joukkueensa voittoon. Hänen mukaansa joukkueella oli ottelussa vain yksi päämäärä: laittaa kaiken peliin ja katsoa, mihin se riittää.

– Karvasimme tosi tarkkaan ja saimme alussa puolustettua vastustajan tähtipelaajia. Teimme nyt tarvittavan määrä maaleja. Se on ollut aikaisemmissa peleissä ongelmaa, mutta tänään osui, Raesola kertoi Yle Urheilulle.

– Ehkä se johtui siitä, että nyt oli aika syttyä. Tämä oli viimeinen mahdollisuutemme. Halusimme vielä se yhden pelin.

Suomen mestaruus ratkaistaan maanantaina viidennessä ottelussa. Raesola uskoo LL-89:n kaatuvan samanlaisella pelillä, mikä on ollut NoU-ringeten vahvuus koko kauden ajan: kovalla liikkeellä väsyttämisellä ja karvauksella sekä tiukalla puolustuksella. Raesolan mukaan sitä kautta tulevat myös tarvittavat maalit.

LL-89 ja NoU ovat ratkoneet mestaruuksia viime vuosina keskenään, sillä kaksikko on pelannut myös kolme edellistä finaalisarjaa. NoU-ringette on voittanut kaksi edellistä mestaruutta.

– Maanantain pelistä tulee varmasti titaanien taisto. Molemmat tuntevat toisensa niin hyvin, ettei mitään hirveän uutta ole tulossa. Mutta fyysinen, kova ottelu tulee, Raesola sanoi.

Päivitys kello 16.34: Lisätty Raesolan kommentit.

Korjaus kello 17.29 :Ringeten mestaruusmitalit jaettiin myös viime vuonna, toisin kuin jutussa aiemmin mainittiin.

Lue myös:

Viimeisen erän rynnistys toi voiton – lapinlahtelaiset tarrasivat kiinni ringettemestaruuteen

Merelän perheen pihapeleistä ponnistanut menestyjiä eri palloilulajeihin: "On tullut fiilis, että on tässä vuosien varrella jotain saatu aikaiseksi"