Hyppää sisältöön

West Bromwich tyrmäsi Chelsean Stamford Bridgellä – "Kaikki mahdollinen meni pieleen"

West Bromwich hyödynsi ujostelematta Chelsean Thiago Silvan punaisen kortin lauantain valioliigakierroksella.

Chelsean alamäki alkoi Thiago Silvan punaisesta kortista. Kuva: Getty Images

Kotijoukkue Chelsea johti peliä Christian Pulisicin 1–0-maalilla, kun Thiago Silvalle näytettiin punaista 29. minuutilla ja peli kääntyi vieraille.

Isäntien romahdus alkoi ensimmäisen puoliajan lopussa. Matheus Pereira teki lisäajalla vieraille kaksi maalia, ja toisella puoliajalla maalitehtailua jatkoivat Callum Robinson kahdella maalilla sekä Mbaye Diagne.

West Bromwich voitti ottelun 5–2, mikä merkitsi Chelsealle ensimmäistä tappiota uuden saksalaisvalmentajan Thomas Tuchelin komennossa.

Chelsea ennätti pelata Tuchelin tammikuussa alkaneella valmennuskaudella 14 ottelua tappioitta. Tappio kirveli myös sen takia, että se jarruttaa Chelsean kiriä liigassa neljän kärkeen eli paikkaan Mestarien liigassa.

Ruma löylytys kotikentällä

Chelsea on sarjassa edelleen neljäntenä, mutta Tottenham ja West Ham ohittavat sen voittaessaan ottelunsa sunnuntaina ja maanantaina.

– Emme selvinneet siitä punaisesta kortista. En tiedä miksi, Tuchel vahvisti lauantain ottelun ratkaisun.

- Kaikki mahdollinen meni pieleen. Annoimme vastustajalle kaksi helppoa maalia ja sen jälkeen he saivat jokaisen laukauksen maaliin.

Rökäletappio oli nolo kokemus, sillä Chelsea ei ole päästänyt kotikentällään viittä maalia kertaakaan vuoden 2011 Arsenal-tappion jälkeen.

Heikko esitys uhkaa vaikuttaa myös Mestarien liigan puolivälieräotteluun, jossa Chelsea kohtaa keskiviikkona Porton.

– Tämä oli meille herätys, johon täytyy vastata oikealla tavalla, Tuchel kaavaili.

- Ensimmäiseksi meidän täytyy sulatella tämä tappio. Takaisku tuli yllätyksenä, mutta nyt meistä jokaisen täytyy kantaa vastuu ja karistaa tämä painolasti harteiltamme.

Harvinainen vierasvoitto

West Bromwich on liigassa viimeistä edellinen. Chelsea-voitto saattoi kuitenkin kohentaa pelaajien itseluottamusta, sillä se oli seuran ensimmäinen vierasvoitto Chelseasta vuoden 1978 jälkeen.

Reisivammasta toipunut Silva oli Chelsean avauksessa ensi kertaa helmikuun alun jälkeen, mutta tuntuma oli pahasti hukassa. Hän sai ensimmäisen varoituksen heti pelin alussa.

Toisen varoituksen Silva otti vain kaksi minuuttia Pulisicin johtomaalin jälkeen, kun hän taklasi tilanteesta pahasti myöhästyneenä Okay Yokuslua.

Manchester City otti hallitun voiton Leicesteristä

Manchester City jykevöitti asemaansa Valioliigan kärjessä, kun se otti lauantaina 2-0-vierasvoiton Leicesteristä. Täydet sarjapisteet heltisivät Benjamin Mendyn ja Gabriel Jesuksen maaleilla. Pep Guardiolan miehistö johtaa nyt sarjaa 17 pisteen turvin ennen Manchester Unitedia.

Guardiola lepuutti Leicester-ottelussa muiden muassa John Stonesia, Joao Cnaceloa, Ilkay Gunogania ja Raheem Sterlingiä. Manchester City hallitsi silti peliä.

Pelaajien kierrätys osoittaa, että Guardiola tavoittelee tosissaan voittoa myös Mestarien liigassa.

Lauantai-illan myöhäisottelussa Liverpool näytti kaapin paikan Arsenalille. Arsenal nöyrtyi kotikentällään Liverpoolille 0–3. Liverpoolin osumista vastasivat kahdesti osunut Diego Jota ja Mohamed Salah.

Lue myös:

Kymmenen kautta Manchester Cityssä pelannut Agüero jättää seuran kesällä