1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Lauri Markkaselle taas vähän heittoyrityksiä – Chicago Bulls palasi voittojen tielle

Chicago Bulls hyvästeli koripallon NBA:ssa kuuden ottelun tappioputkensa voittomalla Brooklyn Netsin 115-107.

Nikola Vucevicin (vas) saapumisen jälkeen Lauri Markkanen (takana) on jäänyt pienempään rooliin Chicago Bullsissa. Kuva: Lehtikuva

Voitto oli ensimmäinen Chicago Bullsille sen jälkeen, kun joukkue uudisti joukkuetta pelaajakaupoilla NBA-siirtoajan viime metreillä ja hankki riveihinsä muun muassa tähdistösentteri Nikola Vucivecin.

Lauri Markkanen tuli kolmannen kerran tällä kaudella ja neljättä kertaa NBA-urallaan kentälle vaihdosta. Häntä ennen kentälle asteli Bullsin isoista pelaajista myös Bostonista saapunut Daniel Theis.

Pienempään rooliin sysätty suomalainen suoriutui illlasta puhtain paperein. Hänen plus/miinus -lukemansa (+8) oli ottelun yksi parhaista. Kaikkiaan kahdeksan pistettä pussittanut Markkanen otti ottelussa heittoja ainoastaan kuusi (3/6), joista yksi (0/1) oli kolmosyritys. Levypalloja tarttui hyppysiin 23 minuutissa viisi.

Bullsin koko avausviisikko ylsi kaksinumeroisiin korilukemiin. Tehokkaimpia olivat Tomas Satoransky (19/11syöttöä), Vucevic (22/13), Zach Lavine (25 p). Brooklynin etevin oli takamies Kyrie Irving, joka kokosi 24 pistettä ja tarjosi 15 syöttöä joukkuekavereilleen. Netsiltä puuttui ottelusta tähtikaksikko James Harden ja Kevin Durant.

Sarjataulukko