Suora

  • Urheiluruutu
  • Heikki Nivan on valittava: Snookerammattilainen tai voimisteluvalmentaja
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon naisten maaottelu AUT - FIN
  • AUT - FIN

Puolalaiselle Hurkaczille upea tennistitteli Miamissa – Ruusuvuoren pudottanut Sinner taipui finaalissa, suomalaisen nousu rankinglistalla jatkuu

Hubert Hurkacz voitti Miamin Masters-turnauksen finaalissa Jannik Sinnerin.

tennis
Hubert Hurkacz
Hubert Hurkacz nousee maailmanlistalla sijalle 16.Getty Images

Puolalainen Hubert Hurkacz nappasi uransa toistaiseksi ylivoimaisesti suurimman tennistittelin, kun hän voitti Miamin Masters-turnauksen finaalissa italialaisen Jannik Sinnerin 7–6, 6–4. 24-vuotiaasta Hurkaczista tuli ensimmäinen puolalaismies, joka voittaa Masters 1000 -turnauksen.

Hurkacz johti avauserää 3–0, mutta 19-vuotias Sinner meni ohi ja pääsi syöttämään erävoitosta tilanteessa 6–5. Hurkacz kuitenkin mursi takaisin ja vei avauserän tiebreakissa.

Toista erää Hurkacz johti jo 4–0, mutta voiton läheisyys toi jännitystä otteisiin ja Sinner pääsi lähelle. Puolalainen onnistui kuitenkin pitämään lopussa syöttönsä.

Miamin turnaus oli iso tilaisuus monille pelaajille, koska Novak Djokovic, Rafael Nadal, Roger Federer ja Dominic Thiem jättivät kisan väliin. Hurkacz ei silti kuulunut suurimpiin voittajasuosikkeihin. Hurkacz voitti myös Delray Beachin turnauksen tänä vuonna, joten hän on ollut voittamaton Floridassa.

– Viime vuonna olin melkein puoli vuotta täällä. Harjoittelin kuumimmissa olosuhteissa, joten se auttoi minua paljon nyt, Hurkacz sanoi.

Hurkacz pelasi todella komean turnauksen, sillä hän voitti kisan aikana Denis Shapovalovin, Milos Raonicin, Stefanos Tsitsipasin, Andrei Rublevin ja finaalissa Sinnerin. Puolalainen nousee maailmanlistalla sijalta 37 kerralla 16:nneksi.

Neljännellä kierroksella Emil Ruusuvuoren pudottanut Sinner nousee hänkin kahdeksan sijaa ylöspäin sijalle 23. Ruusuvuoren ennakoitiin nousevan sijalle 76, mutta ATP:n sivuilla (siirryt toiseen palveluun)hän on nyt sijalla 75, samoissa pisteissä olevan Pablo Cuevasin yläpuolella.

Lue myös:

Maailmanlistan kärkinainen Ashleigh Barty voittoon Miamissa

Tennislistoilla nouseva Emil Ruusuvuori pelasi uransa parhaan turnauksen – valmentaja ja Jarkko Nieminen huomasivat oleellisen kehityskohteen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat