1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. soutu

Robert Ven souti välieriin olympiakarsinnoissa – Karppinen nousi A-finaaliin

Eeva Karppinen haki vauhtia keräilyeristä.

Robert Ven. (Arkistokuva) Kuva: Suomen Melonta- ja Soutuliitto / Bálint Czucz

Robert Ven on soutanut kolmanneksi Euroopan olympiakarsintojen alkuerässään Italian Varesessa ja jatkaa miesten yksikössä välieriin. Venin alkuerän nopein oli Unkarin Bendeguz Petervari-Molnar, jonka vauhdista Ven jäi yli viisi sekuntia.

Välierät oli määrä soutaa huomenna, mutta kisajärjestäjät rukkasivat aikataulua tiistaiksi ennakoidun kovan tuulen takia. Tiistain kisapäivä peruttiin, joten miesten yksikön välierät ja finaalit soudetaan keskiviikkona. Miesten yksikössä on mukana 15 soutajaa.

Naisten yksikkösoutaja Eeva Karppinen päätyi maanantain alkuerien perusteella keräilyeriin, mutta sijoittui keräilyerässään toiseksi ja ylsi keskiviikon A-finaaliin. Italiassa järjestettävissä kilpailuissa Karppinen taipui keräilyerässä serbialaisvoittaja Jovana Arsicille 2,33 sekuntia.

Karppisen alkuerän voitti ylivoimaisesti Venäjän Hanna Prahatsen, jolle Karppinen hävisi 20 sekuntia. Naisten keräilyeristä kaksi parasta erää kohden eteni A-finaaliin ja loput B-finaaliin.

Miesten kevyessä pariairokaksikossa Juho-Pekka Petäjäniemi ja Kasper Hirvilampi soutivat alkuerässään viidenneksi, ja erän jumbosija tiesi urakan jatkumista iltapäivän keräilyerissä. Suomalaiskaksikko jäi tässä kolmanneksi ja jatkaa keskiviikon B-finaaliin. Viimeisen A-finaalipaikan napannut turkkilaiskaksikko oli 2,27 sekuntia suomalaisia nopeampi.

Miesten ja naisten yksiköissä on kummassakin tarjolla kolme olympiapaikkaa Tokion kisoihin.

Päivitys kello 18.11: Lisätty Karppisen ja pariairokaksikon tulokset keräilyeristä.

Lue myös:

Suomalaissoutajien olympiakarsintatoivo teki aggressiivisia muutoksia harjoitteluunsa – uskoo olevansa huippukunnossa: "Kaikki on realistista"