Uutta tietoa Tapparan koronakohusta: Epäiltyjä pelaajia olikin luultua enemmän, poliisi antoi sakot Tapparan toimihenkilölle

Tapparan toimihenkilölle on annettu sakot yllytyksestä terveydensuojelulain rikkomiseen.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Hakametsän jäähalli Tampereella.
Arkistokuva Hakametsän jäähallista Tampereella. Miikka Varila / Yle

Poliisin selvityksen mukaan oli syytä epäillä peräti kuutta Tapparan pelaajaa koronarajoitusten rikkomisesta.

Aiemmin kerrottiin, että kaksi Tampereen Tapparan U20-joukkueen junioria päästettiin maanantaina 20. maaliskuuta luistelemaan Hakametsän tyhjässä harjoitushallissa, vaikka heidän olisi pitänyt olla koronavirustartunnan takia eristyksissä. Hallissa jouduttiin tekemään tehosiivous.

Poliisin mukaan oli syytä epäillä kaikkiaan kuutta pelaajaa terveydensuojelurikkomuksesta. Sisä-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario Arto Partanen vahvistaa asian, mutta ei kerro, olivatko epäillyt samasta Tapparan joukkueesta. Partanen vetoaa sairastuneiden yksilönsuojaan.

Syyttäjä on päättänyt Partasen mukaan lopettaa tutkinnan näiden kaikkien Tapparan pelaajien osalta. Sen sijaan poliisi on antanut sakon yhdelle Tapparan toimihenkilölle yllytyksestä terveydensuojelulain rikkomiseen.

Neljä altistunutta, kahdella koronatartunta

Tapparan toimitusjohtaja Mika Aro sanoo, että kyse on ollut samasta harjoitustapahtumasta, jossa on ollut kolme peräkkäistä jäävuoroa. Jäällä on ollut neljä pelaajaa, jotka ovat altistuneet koronavirukselle. Heidän olisi pitänyt olla karanteenissa sen takia.

– Tästä on ollut Liigalla ja viranomaisilla tiedot, mutta halusimme suojella pelaajien yksityisyyttä, Aro sanoo.

Tämän jälkeen jäävuoroon ovat tulleet eristyksessä olleet kaksi koronapositiivista pelaajaa.

Sakosta Arolla ei ole tietoa. Yle ei ole tavoittanut Tapparan urheilujohtaja Jukka Rautakorpea.

Päiväsakko "ihan jonkinmoinen"

Rikoskomisario Partanen ei kerro, kuka sakon saanut on. Sakko menee päivärahoille, mutta suuruutta Partanen ei kerro. Syyttäjä vahvistaa sakon myöhemmin.

– Ihan jonkinmoinen sakko se on, rikoskomisario kuvaa.

Myös jääkiekon SM-liiga määräsi viime viikolla Tapparalle sakkorangaistuksen koronaeristyksen rikkomisesta.

Liiga käsitteli asiaa sisäisessä kurinpitomenettelyssä koronaeristyksen rikkomista sekä Liigan koronaturvallisuusohjeiden noudattamatta jättämistä. SM-liiga langetti Tapparalle rikkeestä sakkorangaistuksen. Sakon suuruutta ei kerrottu.

Rautakorvelle kirjallinen varoitus

Tapparan urheilujohtaja Jukka Rautakorpi myönsi pian tapahtuman jälkeen, että kahden positiivisen koronatestin antaneen pelaajan päästäminen luistelemaan oli hölmö virhe. Pelaajille haluttiin antaa pelituntumaa ennen pudotuspelejä. Rautakorpi otti vastuun tapahtuneesta.

– Hallihan on suurinpiirtein tyhjäkäynnillä. Tässä on tapahtunut ehdottomasti virhearviointi, että annettiin pelaajien käydä yhdessä hallissa omatoimisesti luistelemassa. Samantien se pysäytettiin, eikä sitä tulla missään nimessä enää tekemään. Tämä oli ehkä liian hätäisesti ratkaistu tilanne, Rautakorpi kertoi Ylelle.

Tappara antoi Rautakorvelle kirjallisen varoituksen asiasta. Tappara myös pyysi tapahtunutta virallisesti anteeksi verkkosivuillaan.

– Ymmärrämme, että toimintamme on loukannut syvästi monia eri tahoja ja pyydämme tätä anteeksi.

Tampereen kaupungin epidemiologin arvion mukaan Tappara rikkoi koronaeristystä, mutta kaupunki ei tehnyt asiasta rikosilmoitusta. Poliisille tuli kuitenkin muuta kautta tutkintapyyntöjä.

Tappara menetti hieman etuajassa kohun takia merkittävän yhteistyökumppaninsa Terveystalon. Tosin sopimus olisi päättynyt joka tapauksessa tänä keväänä, ja Terveystalon kilpailija voitti kilpailutuksen.

Lue lisää:

Tapparalle sakko koronaeristyksen rikkomisesta

Terveystalo sai Tappara-otsikoilla paljon huomiota, mutta sopimus olisi päättynyt nyt keväällä joka tapauksessa

Tappara antoi maalivahdilleen kirjallisen huomautuksen käytöksestä sosiaalisessa mediassa: "Pitäisi olla selvä jokaiselle viimeistään tämän jutun jälkeen"

Tapparalta kovat ukaasit Jukka Rautakorvelle vakavan koronavirheen jälkeen: varoitus ja potkut, jos vastaava jatkuu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat