Suora

  • Urheiluruutu
  • Ove Lehto: voimailun väkivahva uranuurtaja ja huikeiden voittoputkien mies
  • Urheiluruutu

Snooker-legendojen odotettu kohtaaminen vuosien jälkeen päättyi seitsenkertaisen maailmanmestarin voittoon: "En pelästyttänyt ketään tällä esityksellä"

Stephen Hendryn täytyy voittaa vielä kolme karsintaottelua päästäkseen MM-kisojen pääsarjaan.

snooker
Stephen Hendry
Stephen Hendry näytösottelussa vuonna 2017.Getty Images

Snookerin MM-kisojen karsinnoissa käytiin maanantaina ottelu, jota lajin ystävät olivat odottaneet suurella mielenkiinnolla. Takavuosien mestarit Stephen Hendry ja Jimmy White kohtasivat karsintojen ensimmäisellä kierroksella.

Hendry, 52, on seitsenkertainen maailmanmestari 1990-luvulta ja lajin ehkä kaikkien aikojen paras pelaaja. Hän lopetti uransa vuonna 2012, mutta palasi takaisin tänä keväänä. Hän ehti pelata ennen MM-kisojen karsintoja yhden turnauksen, jossa hävisi avauskierroksella.

White, 58, pelasi aikoinaan kuusi kertaa MM-finaalissa, mutta ei koskaan voittanut mestaruutta. Hendrylle White hävisi loppuottelun neljä kertaa. Hän on jatkanut uraansa koko ajan, mutta ei enää kuulu kärkipelaajiin. White toimii myös asiantuntijana tv-lähetyksissä.

Maanantain kohtaamisen voitti Hendry 6–3. Hänen mielestään ottelun taso ei ollut korkea.

– En usko, että pelästytin ketään tällä esityksellä. En ole tyytyväinen siihen, miten me pelasimme. Oli paljon jännitystä, skotlantilainen Hendry sanoi BBC:lle.

– Jokainen ottelu on bonusta. Ensi kausi on erilainen, koska minulla on enemmän otteluita alla.

Hendryn pitäisi voittaa vielä kolme karsintaottelua päästääkseen mukaan MM-kisojen pääsarjaan. Whitelle tappio tarkoittaa sitä, että hän saattaa menettää paikkansa kiertueella ensi kaudeksi.

Lue myös:

Snookerin suurpelaaja Stephen Hendryn 3327 vuorokauden kisatauko päättyi – toisella freimillä helppo satanen, silti tyly tappio

Snookerin kuninkaan odotettu paluu lähes yhdeksän vuoden tauon jälkeen – Stephen Hendryn vastustaja: "Olen yhtä suosittu kuin mies, joka ampui Bambin äidin"

Lähteet: BBC

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat