Suora

  • Ove Lehto: voimailun väkivahva uranuurtaja ja huikeiden voittoputkien mies
  • Urheiluruutu

Kokenut SM-liigavahti muistelee seikkailuitaan ulkomailla – Mika Järvinen kertoo, kuinka KHL:ssä pelikassit täytettiin kaviaarilla ja luistimet teroitettiin vain kotona

Mika Järvinen kertoo Unelmia ja kiekkohommia -audiosarjassa, kuinka hänelle kokemukset ovat yhtä tärkeitä kuin voitot.

jääkiekko
Mika järvinen
Mika Järvisen hymy on tuttu näky myös jäältä.AOP
Kuuntele Mika Järvisen Unelmia ja kiekkohommia -jakso tästä!

Mika Järvinen kokee itsensä onnekkaaksi. Kokenut maalivahti on pelannut jääkiekkoa ammattilaisena lähes 15 vuotta ja nauttinut ajastaan sekä SM-liigassa, maajoukkueessa että ulkomaiden sarjoissa. Järvinen tunnetaan hymyilevänä joukkuekaverina, joka ei ole koskaan huonolla tuulella. Mistä Järvisen olemus on peräisin?

Jukureissa pelaava Järvinen kertoo Ilmari Pitkänen: Unelmia ja kiekkohommia -audiosarjan tuoreimmassa jaksossa, kuinka hänen elämänasenteensa heijastuu kiekkokaukaloiden ulkopuolelle. Järvinen on aina miettinyt uraansa voittoja ja tappioita laajemmin. Hänen ajatusmaailmaansa kuvaa hyvin kurkistus tilastohin: Järvinen päätti seitsemän vuotta sitten siirtyä KHL:stä Saksan kakkosliigaan.

– Yhtäkkiä oli lokakuu, eikä juuri ollut mitään (tarjouksia). Silloinen agenttini soitti ja kertoi, että Saksan kakkosessa olisi paikka. Sanoin aluksi, että älä nyt viitsi, ei ole hyvä idea ja että jäisin mieluummin kotiin. Pohdin kuitenkin asiaa ja mietin sen olevan hyvä kokemus. Alun perin minun piti olla vain kolme viikkoa, mutta tykkäsin älyttömästi ja jäin loppukaudeksi, Järvinen muistelee.

– Voitimme paljon, eikä ollut valittamista. Jotkut miettivät uraansa niin, että aina täytyy mennä ylöspäin. Itse olen aina hakenut myös kokemuksia, eikä pääsarja ole ollut välttämättömyys. Tätä ammattia voi tehdä vain tietyn ajan, joten olen halunnut mahdollisimman paljon kokemuksia.

Ennen Saksan-reissuaan Järvinen vietti siis kauden KHL:ssä. Kausi Amur Habarovskissa ei ollut urheilullisesti menestys, mutta suomalaisvahdin reppuun jäi tarinoita ja värikkäitä kokemuksia, joista yksi liittyi venäläiseen luksuselämään.

– Meidän huoltajiemme kakkosbisnes oli kaviaari. He täyttivät pelikassin kaviaarilla ja vastustajat maksoivat käteisellä. Muistan kuinka huoltajat keräsivät kaviaaria, Järvinen kertoo.

– Tulin huoltajien kanssa hyvin toimeen, vaikka meillä ei edes ollut yhteistä kieltä. Silloin vierasreissuilla veskareiden luistimia ei teroitettu, eli vedimme kaksi viikkoa samoilla terillä. Jos terä piti vaihtaa, niin vastustajilta pyydettiin uudet.

Entä mistä Järvinen vielä unelmoi? Tai miten paljon nähnyt maalivahti kokee asemansa liigakonkarina? Kuuntele Järvisen koko Unelmia ja kiekkohommia -jakso yllä olevasta soittimesta tai tästä linkistä.

Audiosarjassa vierailee tällä viikolla myös Kärppien voimakas Otto Karvinen. Syksyllä leijonadebyyttinsä tehnyt hyökkääjä kertoo, kuinka raivasi tiensä Mestiksestä Suomen mestariksi. Kuuntele Karvisen jakso alla olevasta soittimesta tai tästä linkistä.

Kuuntele Otto Karvisen Unelmia ja kiekkohommia -jakso tästä!

Unelmia ja kiekkohommia on kokeneen SM-liigakiekkoilijan Ilmari Pitkäsen audiosarja, jossa luistellaan jääkiekkoilijan elämään lajin sisälle. Myös Yle Puheen Kiekkokierroksella kuultavassa sarjassa vieraina ovat mielenkiintoisimmat kiekkopersoonat, jotka raottavat verhoa kulissien taakse.

Sarjassa ovat vierailleet muiden muassa NHL:n nuori tähti Miro Heiskanen, Columbus Blue Jacketsin Joonas Korpisalo, maalipyssy Teemu Pulkkinen ja KHL:ssä ennätyksiä rikkonut Markus Granlund. Koko sarja on kuunneltavissa Yle Areenassa.

Lue myös:

Leijonista tuttu puolustaja valitsi Ruotsin kakkosliigan, koska taistelu sarjapaikasta kiehtoi – Teemu Eronen toivoisi sarjat auki myös Suomeen: "Lisää urheilullisuutta"

Noora Rädyn jääkiekkokausi oli uran erikoisin, mutta kulisseissa unelma on entistä lähempänä – neuvottelut NHL-yhteistyöstä ovat taas käynnissä

Patrik Laine kummitteli NHL:n suomalaistähden takaraivossa ennen siirtoa Columbukseen – Joonas Korpisalo ymmärsi ensimmäisissä harjoituksissa hyökkääjän poikkeuksellisuuden

Lennart Petrell istui NHL:ssä viltissä ja ymmärsi, mistä show'ssa on kyse – HIFK-ikoni kertoo, kuinka Jokerit aikoinaan houkutteli

Millainen käskyttäjä on yli 800 ottelua SM-liigassa valmentanut Pekka Virta? Lukon Heikki Liedes kertoo, miten kasvoi kovassa koulussa luottokapteeniksi

Pelätty suomalaiskolmikko rikkoo ennätyksiä ja komeilee pörssikärjissä – NHL:n Venäjään vaihtanut Markus Granlund kertoo, millainen on KHL-legendaksi kasvanut Teemu Hartikainen

Kaapo Kähkönen muistelee, miltä tuntui torjua Nuoret Leijonat MM-kultaan ja pääministerin saunalle – mestarivahdin ennustus ennen kotiturnausta ei olisi voinut mennä pahemmin pieleen

Teemu Pulkkinen oli jääkiekon suurlupaus, jolle Hannu Jortikalla oli oma lempinimi – pistetykki puhuu avoimesti NHL-vuosistaan: "Tavoitteena oli pelata siellä pitkä ura"

Muistatko vielä Miro Heiskasen ihastuttavan NHL-debyytin? Nuori kiekkotähti avaa ajatuksiaan Ylen uudessa sarjassa – löydät kaikki jaksot täältä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat