1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Jääkiekon miesten SM-liiga

Koronasta toipuva Pekka Virta palasi Lukon pukukoppiin – "Vointini paranee koko ajan"

Pekka Virta on ottanut jälleen päävastuun Rauman Lukon päävalmentajana.

Pekka Virta penkin päässä Tapparan ja Lukon kohtaamisessa viime marraskuussa. Kuva: AOP / Mika Kylmäniemi

Koronaviruksen takia puolitoista kuukautta sairaalahoidossa helmi-maaliskuussa ollut Pekka Virta on palannut mukaan jääkiekon SM-liigajoukkue Rauman Lukon toimintaan. Seura kertoi asiasta verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun).

Virallisesti Virta on yhä sairauslomalla, mutta päävalmentaja on palannut asteittain töihin ja on pitänyt esimerkiksi videopalavereita viime tiistain JYP-ottelun jälkeen. Ottelut Virta seuraa toistaiseksi vielä katsomosta ja kulkee vieraspeleihin omalla kyydillään.

– Vointini paranee koko ajan. Opin päivä päivältä elämään nykyisen voinnin kanssa, missä kohtaa pitää istua alas ja mitä kannattaa milloinkin tehdä, Virta sanoi Lukon tiedotteessa.

– Koen, että minun tulee olla päivittäisessä tekemisessä mukana, jotta voin olla tässä loppukauden. Välipäivinä olen täällä hallilla käynyt palavereissa ja käymässä keskusteluja yksittäisten pelaajien kanssa.

Virta, 51, korostaa toipumisensa olevan yhä kesken. Valmentaja tarvitsee toistaiseksi vielä lisähappea. Virran poissaollessa valmentajavastuun ovat jakaneet Lukossa Erik Hämäläinen ja Jarkko Kauvosaari.

– Otin JYP-ottelun jälkeen päävastuun ja päätän viime kädessä esimerkiksi kokoonpanoista. Sillä tavalla mennään nyt toistaiseksi, vaikka Hämäläinen ja Kauvosaari penkin takana seisovatkin ja vastaavat ottelun aikana peluutuksesta, Virta kertoi.

Jäälle Virta ei harjoituksissa enää kuluvalla kaudella palaa.

– Joukkue saa siitä energiaa, kun käytännössä nyt ollaan palattu normaaliin työnjakoon monella kantilla. Itselleni tämä on vain positiivista toipumisen kannalta. Oman voinnin mukaan terveys edellä tässä kuitenkin mennään päivä kerrallaan, Virta totesi.

Lukko johtaa SM-liigaa 2,05 pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla ja on marssimassa runkosarjan voittoon. HIFK on toisena 1,96 pisteen keskiarvolla. Tiistaina Lukko kohtaa vierasottelussa TPS:n.

SM-liigassa pelataan tänään kuuden ottelun kierros. Muut pelit ovat HPK–Tappara, Jukurit–SaiPa, KalPa–KooKoo, Pelicans–Ässät ja Sport–Ilves. Jääkiekkokierros Yle Puheessa kello 18.02 alkaen.

Lue myös:

Sarjajohtaja Lukko löylytti Ässiä SM-liigassa – Björnisen huippuilta liikaa TPS:lle

Pekka Virta vietti koronan takia 48 päivää sairaalassa, joista 27 teholla – pääsi vihdoin kotiin: "Herätys omasta sängystä ei ollutkaan aprillia"

SM-liigan kärkijoukkueen päävalmentaja pääsi pois teho-osastolta – helpottunut seurapomo: "Sitä on miettinyt vapaa-ajalla, miten Pekka toipuu"

Koronaa sairastava Lukon päävalmentaja Pekka Virta kertoi tilanteestaan: "27 päivää teholla"