Hyppää sisältöön

Glen Kamaraan kohdistuneesta solvauksesta syytetty Kudela asetettiin pelikieltoon

Euroopan jalkapalloliitto Uefa asetti Ondrej Kudelan pelikieltoon.

Kuva: Getty Images

Tshekin jalkapallomaajoukkueen ja Slavia Prahan kohupelaaja Ondrej Kudela jää pois Eurooppa-liigan puolivälieräottelusta Arsenalia vastaan. Slavia Prahan tiedottajan mukaan syynä on loukkaantuminen eikä Glen Kamaran kanssa tapahtunut yhteenotto, josta on käynnistetty poliisitutkinta Skotlannissa.

Slavian tiedotteen mukaan Kudelalla on "murtunut nenä ja kuumetta". Euroopan jalkapalloliitto Uefa kertoi (siirryt toiseen palveluun) myöhemmin tiistaina kuitenkin asettaneensa Kudelan yhden ottelun pelikieltoon. Jos hänet todetaan syylliseksi rasistiseen käytökseen, pelikielto voi kasvaa BBC:n mukaan kymmeneen otteluun.

Uefa tutkii myös Kamaraa, jonka on väitetty käyneen Kudelan kimppuun pelaajakäytävällä ottelun jälkeen.

Kudelasta nousi kohu, kun hänelle tuli kentällä riitaa Glasgow Rangersissa pelaavan suomalaisen maajoukkuepelaajan Kamaran kanssa. Rangersin päävalmentajan Steven Gerrardin mukaan Kamara joutui tilanteessa rasismin kohteeksi, ja solvaajana oli Kudela.

Slavia Prahan lausunnossa Kudela on myöntänyt kiroilleensa Kamaralle, mutta kielsi syyllistyneensä rasismiin. Euroopan jalkapalloliitto Uefa ja Skotlannin poliisi selvittävät tapausta.

Tshekkiläisten mediatietojen mukaan Kudela loukkaantui Tshekin MM-karsintaottelussa Walesia vastaan viime viikolla. Tilanteen toisena osapuolena oli Gareth Bale.

Vielä viime viikolla Tshekin jalkapalloliitto tiedotti, että Kudela jäisi Cardiffissa pelatusta Wales-ottelusta pois turvallisuussyiden takia.

Juttua ja otsikkoa muokattu kello 19.23: Lisätty tieto Uefan asettamasta pelikiellosta.

Lue myös:

.
.