Hyppää sisältöön

Anni Vuohijoki työnsi viidenneksi EM-kisoissa

Suomen ykköstykki Anni Vuohijoki suoritti urakkansa painonnoston EM-kisoissa Moskovassa sarjassa alle 64 kiloa.

Anni Vuohijoki Kuva: AOP

A-ryhmässä nostanut Anni Vuohijoki sai ensimmäisellä tempausyrityksellä ylös 94 kiloa, joka jäi hänen parhaakseensa.

Kolmannella yrityksellä kaksi kiloa painavammat SE-raudat nousivat myös ylös, mutta kolme punaista täplää tuomareilta merkitsi hylättyä suoritusta.

Työnnössä Anni selvitti ensin 115 kiloa ja sivusi sen jälkeen hienosti SE-tulostaan 118 kiloa. Tulos riitti työnnössä viidenteen sijaan. EM-pronssiin olisi vaadittu tulos 122 kiloa.

Uransa toiseksi parhaalla yhteistuloksella 212 kiloa Vuohijoki sijoittui kuudenneksi. EM-pronssi jäi kymmenen kilon päähän. Euroopan mestariksi voimaili kisan ylivoimainen ykkönen Romanian Leredana Toma yhteistuloksella 244 (114 EE +130) kiloa.

Työnnön 120 kiloa jäi harmittamaan

Vuohijoki korosti, että koronakaranteenit ja muut epävarmuudet huomioiden suoritus oli tosi hyvä.

– Tempauksella en ole koskaan ennen edes aloittanut 94 kilolla. Minulla on tankissani enemmän kuin 94 ja 118 kiloa, mutta kyllä se näkyi, ettei ole ollut kisoja isolla lavalla vuoteen, Vuohijoki summasi.

– Jos työnnöllä olisi mennyt 120 kiloa, niin sillä olisin voinut varmistella omaa olympiapaikkaani. Se jäi harmittamaan. Olin etukäteen aika varma, että se menee. Se oli vähän lapsus, moitti Vuohijoki itseään työnnön kolmannesta yrityksestä, joka epäonnistui.

Vuohijoella on ristiriitaiset tunnelmat Kolumbiassa viiden viikon päästä kisattavaan, viimeiseen olympiarankingmittelöön maan huonon koronatilanteen takia. Sinne on kuitenkin lähdettävä.

Turkkilainen vielä edellä

Anni painotti, että tärkeintä hänen kannaltaan oli se, että kaksi saksalaista pysyi takana.

– Siihen nähden (kukisti saksalaiset) tein hyvän suorituksen. Kolumbiassa voisin sitten viimeistellä sen, että ohitan Euroopan rankingissa vielä edellä olevan turkkilaisen. Hänellä kun on kisamäärä jo täynnä.

– Turkilla on ollut lajissa käryjä, mitä tutkitaan parhaillaan ja heidän maapaikkansa ehkä kortilla, Euroopan rankingkakkonen pyöritteli omaa Tokion olympiasaumaansa.

B-ryhmässä Marianne Saarhelo kokosi yhteistuloksen 179 kiloa. Hän nosti tempauksessa 81 ja työnnössä 98 kiloa. Hän oli B-ryhmän seitsemäs ja koko joukon 16:s.

Lue myös