Hyppää sisältöön

Man City ahtaalla, Real höykytti Liverpoolia – Dortmundilta hylättiin maali aiheetta

Manchester City ja Real Madrid ottivat kotivoitot jalkapallon Mestarien liigan puolivälierissä tiistaina.

Dortmundin pelaajilla oli City-ottelussa asiaa tuomari Ovidiu Hateganille. Saksalaisjoukkueelta hylättiin yksi maali aiheetta. Kuva: Getty Images

Manchester City kukisti Dortmundin 2–1 (1-0). Kotijoukkueen maalit tekivät Kevin De Bruyne ja 90. minuutilla osunut Phil Foden. Suuri ansio Cityn voitot-osumasta kuuluu sen syöttäneelle De Bruynelle.

Dortmundista osui 1–1:een ottelun 84. minuutilla laukonut Marco Reus.

Dortmund oli pelissä yllättävän hyvin mukana. Sille ja monelle muulle jäi paljon jossiteltavaa 37. minuutilla sattuneesta tilanteesta, jossa City-vahti Ederson sähläsi vastaantulossaan niin, että pallo ajautui Dortmundin englantilaiselle keskikenttäpelaajalle Jude Bellinghamille. Tämä pääsi ylimpänä pelaajana iskemään pallon tyhjään maaliin.

Ottelun romanialainen päätuomari Ovidiu Hategan kuitenkin hylkäsi osuman. Syynä oli tuomaritulkinta, jonka mukaan Bellingham oli tullut tilanteeseen ja Edersonia vastaan jalkapohja edellä. Tuomio oli enemmän kuin kyseenalainen.

Liverpoolin puolustus kuin unessa

Real Madrid otti 3–1 (2-0)-kotivoitolla askeleen kohti välieriä hankittuaan reilun viikon kuluttua Liverpoolissa pelattavaan ratkaisevaan puolivälieräkohtaamiseen kahden maalin etumatkan.

Realin ensimmäisen puoliajan maalit tekivät 27. minuutilla Vinicius Junior ja 36. minuutilla Marco Asensio. Osumat olivat sikäli identtisiä, että Vinicius ja Asensio pääsivät maalintekoon Liverpool-puolustuksen uinaillessa.

Tosin Vinicius Juniorin 1-0-maalin alusti millintarkalla pystysyötöllään Realin pitkien syöttöjen mestari Toni Kroos.

Realille 2018 Mestarien liigan finaalin hävinnyt Liverpool oli avauspuoliajalla jyrän alla, sillä se ei saanut laukaustakaan kohti vastustajan maalia. Toisella puoliajalla lohtua toi 1–2:een 51. minuutilla kaventanut Mohamed Salah.

Vinicius Junior osui 65. minuutilla uudelleen ja petasi Realille hyvät asemat toiseen kohtaamiseen. Ratkaisevat toiset puolivälierät pelataan 14. huhtikuuta.

Keskiviikkona Mestarien liigan puolivälierissä FC Porto kohtaa Chelsean ja Bayern München PSG:n.