Joukkuevoimistelun MM-kilpailut järjestetään marraskuussa Helsingissä

Alkuperäinen isäntämaa Italia joutui vetäytymään järjestelyistä maan koronatilanteen takia.

joukkuevoimistelu
Minetit MM-kisat 2019
Minetit voitti MM-hopeaa vuonna 2019 Espanjassa.Carita Berg

Suomi on saanut isännöitäväkseen joukkuevoimistelun maailmanmestaruuskilpailut. Kilpailut järjestetään 19.–21.11.2021 Helsingin jäähallissa.

Alkuperäinen isäntämaa Italia joutui perääntymään MM-kilpailujen järjestelyistä maassa vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

– Uskomme, että koronatilanne on loppuvuodesta sellainen, että MM-kilpailut voidaan järjestää terveysturvallisesti Helsingissä, Voimisteluliiton toiminnanjohtaja Maria Laakso kommentoi liiton tiedotteessa.

Helsingissä on ennenkin järjestetty kansainvälisiä voimistelutapahtumia.

– Olen iloinen, että Helsinki saa toimia näyttämönä joukkuevoimistelun MM-kilpailuille. Epidemiavaihe on juuri nyt vakava, mutta on tärkeää rakentaa näkymää tulevaisuuteen, ja siihen, miten voimme järjestää turvallisesti tapahtumia tulevaisuudessa, sanoi Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Kilpailut ovat järjestyksessään viidennet Suomessa järjestetyt joukkuevoimistelun maailmanmestaruuskilpailut. Kilpailuviikonloppuun odotetaan lähemmäksi 50 joukkuetta 13:sta eri maasta. Suomea MM-kilpailuissa edustavat joukkueet valitaan naisten ja nuorten sarjoihin syyskuussa valintakilpailuissa.

Edellisen kerran joukkuevoimistelun MM-kisat on järjestetty Helsingissä neljä vuotta sitten.

Lue myös:

"Mennään avin linjauksen mukaan" – urheiluseurat vuokraavat yksityisiä tiloja harjoituskäyttöön, voimistelevat lapset joutuneet eriarvoiseen asemaan

Kaipaatko kunnon hikeä treeniin? Hallitsetko kehosi ja mielesi vaativissa liikkeissä? Ylen Voimistelukone kertoo juuri sinulle sopivan lajin

Lähteet: Voimisteluliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat