Hyppää sisältöön

Joukkuevoimistelun MM-kilpailut järjestetään marraskuussa Helsingissä

Alkuperäinen isäntämaa Italia joutui vetäytymään järjestelyistä maan koronatilanteen takia.

Minetit voitti MM-hopeaa vuonna 2019 Espanjassa. Kuva: Carita Berg

Suomi on saanut isännöitäväkseen joukkuevoimistelun maailmanmestaruuskilpailut. Kilpailut järjestetään 19.–21.11.2021 Helsingin jäähallissa.

Alkuperäinen isäntämaa Italia joutui perääntymään MM-kilpailujen järjestelyistä maassa vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

– Uskomme, että koronatilanne on loppuvuodesta sellainen, että MM-kilpailut voidaan järjestää terveysturvallisesti Helsingissä, Voimisteluliiton toiminnanjohtaja Maria Laakso kommentoi liiton tiedotteessa.

Helsingissä on ennenkin järjestetty kansainvälisiä voimistelutapahtumia.

– Olen iloinen, että Helsinki saa toimia näyttämönä joukkuevoimistelun MM-kilpailuille. Epidemiavaihe on juuri nyt vakava, mutta on tärkeää rakentaa näkymää tulevaisuuteen, ja siihen, miten voimme järjestää turvallisesti tapahtumia tulevaisuudessa, sanoi Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Kilpailut ovat järjestyksessään viidennet Suomessa järjestetyt joukkuevoimistelun maailmanmestaruuskilpailut. Kilpailuviikonloppuun odotetaan lähemmäksi 50 joukkuetta 13:sta eri maasta. Suomea MM-kilpailuissa edustavat joukkueet valitaan naisten ja nuorten sarjoihin syyskuussa valintakilpailuissa.

Edellisen kerran joukkuevoimistelun MM-kisat on järjestetty Helsingissä neljä vuotta sitten.

Lue myös:

.
.