Teemu Suninen sai mieluisan kutsun Kroatian MM-ralliin – kertoi miten kovat sakot uhkaavat Virossa luvatta liikkujia

Virossa asuva Teemu Suninen on saanut totutella maan tiukkoihin liikkumisrajoituksiin.

ralliautoilu
Teemu Suninen, M-Sport.
Teemu Suninen hyökkää M-Sportin WRC2-autolla Kroatian MM-ralliin. Vesa Pöppönen / AOP

M-Sport Fordin suomalaiskuljettaja Teemu Suninen starttaa kahden viikon kuluttua ajettavaan Kroatian MM-ralliin. Suninen ei pääse WRC-auton rattiin, mutta kilpailee Ford Fiesta Rally2 -ajokilla.

Kroatian MM-ralli kaasutellaan 22.-25. huhtikuuta. Suninen matkustaa Kroatiaan jo ensi viikon lopulla, koska hän ajaa testejä jo ennen tulevaa kilpailua.

– Tiimi halusi meidät ajamaan WRC2-luokan autolla, hieno mahdollisuus. Saamme hyvää oppia tästä rallista. Kaikki ajaminen on hyödyksi, Suninen muistutti.

Suninen arvelee, että Kroatian kokemukset saattavat olla monellakin tavalla hyödyllisiä, koska WRC2-autot ovat lähellä ensi vuoden WRC-autoja.

– Uskon, että ajaminen nyt Kroatiassa helpottaa ensi kauden ensimmäisiä testejä. Meillä on tuoreessa mielessä, miten auto käyttäytyy ilman keskilukkoa, Suninen viittasi tulevaisuuden muutoksiin.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

WRC2-kilpailut ovat olleet kovatasoisia, joten Suninen ampaisee Kroatian asfaltille maltillisin tavoittein.

– Tavoitteena on periaatteessa voitto, mutta katsotaan, miltä ajaminen alkaa tuntua. Tärkeintä on saada hyvä fiilis uuden auton kanssa. Tulokset tulevat sen jälkeen aikanaan, Suninen ennakoi.

Suninen odottaa pääsevänsä jo piakkoin testaamaan M-Sportin ensi vuoden autoa.

– Ei ole kertoa mitään faktoja, mutta olen kuullut vähän huhuja, että voisi tapahtua piankin. Sanoisin, että kuukauden tai kahden sisällä, Suninen arveli.

Tiukkaa koronakuria kovien sakkojen uhalla

Teemu Suninen asuu Tallinnassa, jossa koronavirustilanne on ollut vaikea. Karanteenimääräykset ovat todella tiukat, jotta koronakäyrät saataisiin taittumaan. Toki kaupassa sää käydä, mutta muuten liikkumisrajoitukset ovat ankarat.

– Poliisi voi tulla tarkistamaan ovelle ja sakottaa, jos emme ole kotona. Luin, että sakkoja voi tulla jopa 9 600 euroa. Kyllä panee miettimään, ettei ihan turhanpäiten halua lähteä liikkumaan, Suninen kertoi.

Suninen myöntää, ettei arkisten asioidenkaan tekeminen ole juuri nyt ihan helppoa.

– On aika haastavaa. Kyllähän sitä miettii, että miten käyn tekemässä juoksulenkkini. Että pitääkö sitä juosta taloa ympäri vai minkä ratkaisun teen. Vai käynkö juosten kaupassa, kun sentään siellä käymistä ei ole kielletty, Suninen sanoi.

Lue myös:

Rallin MM-sarja ja tallit vihdoin sopuun hybridiautoista – nykyiset tallit allekirjoittivat kolmivuotiset sopimukset

Asiantuntija avaa Hyundain päätöksen merkittävyyttä rallin MM-sarjalle – peli alkaa kuumimpien kuskien osalta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat