Suora

  • Urheiluruutu
  • Heikki Nivan on valittava: Snookerammattilainen tai voimisteluvalmentaja
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon naisten maaottelu AUT - FIN
  • AUT - FIN

Koronan runtelema HIFK palaa viimeinkin liigajäille – "Näyttää siltä, että saadaan täysi kokoonpano"

Liigaan pitkän tauon jälkeen palaava Helsingin IFK ottaa mittaa Lahden Pelicansista.

Jääkiekon miesten SM-liiga
HIFK
HIFK ei ole pelannut yhtään liigaottelua maaliskuun 13. päivän jälkeen. AOP/Matti Raivio

Koronaviruspandemian runtelema Helsingin IFK palaa perjantaina kaukaloon miesten jääkiekkoliigassa. HIFK:n joukkueessa todettiin maaliskuun aikana useampia koronavirustartuntoja, eikä joukkue ole pelannut peliäkään sitten maaliskuun 13. päivän. Perjantaina HIFK kohtaa kotijäällään Lahden Pelicansin.

– Perjantaina pelataan kyllä, vahvisti HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen keskiviikkona STT:lle.

HIFK:n joukkue oli 14 vuorokauden karanteenissa koronavirustartunnan takia 27. maaliskuuta asti. Karanteenin aikana joukkueen jäsenet testattiin neljä kertaa ja joukkueessa ilmeni useita jatkotartuntoja. Keskiviikkona 31. maaliskuuta HIFK joutui ilmoittamaan jääkiekkoliigalle, ettei se pysty pelaamaan 6. huhtikuuta Kärppiä vastaan.

– HIFK:n lääkärin tämän hetken arvion mukaan saamme riittävän määrän pelaajia takaisin kokoonpanoon ensi viikon lopulla. Emme voi vaarantaa pelaajiemme terveyttä ja siksi emme pysty osallistumaan ensi tiistain otteluun, Salmelainen kommentoi HIFK:n tiedotteessa 1. huhtikuuta.

HIFK kärsi tiistaille suunnitellusta Kärpät-pelistä jääkiekkoliigan poikkeussääntöjen mukaisesti luovutustappion. Maanantaina HIFK julkaisi sosiaalisessa mediassa kuvia joukkueharjoituksista, ja Salmelaisen mukaan perjantaina jalkeilla on jo riittävä määrä pelaajia.

– Näillä näkymin näyttää siltä, että saadaan täysi kokoonpano perjantaina. Meillä on tänään joukkueella vapaapäivä. Uskoisin, että huomenna pystytään harjoittelemaan kokoonpanolla, mitä peli vaatii, Salmelainen sanoi.

Tuplapeli on raaka aloitus

Perjantain ottelun jälkeen HIFK kohtaa Pelicansin heti uudelleen lauantaina Lahdessa. HIFK:n viime viikon tiedotteen mukaan pelaajien paluu täysipainoiseen harjoitteluun tapahtuu tarkan protokollan mukaisesti, jossa riittävän toipumisajan ja kattavien tutkimusten jälkeen pelaajien rasitusta voidaan hallitusti nostaa askel kerrallaan. Liigan pelitahti ei kuitenkaan anna armoa tai kevyttä paluuta arkeen.

– Se on kova setti. Mitä olen meidän lääkärimme kanssa puhunut, niin se on kova aloitus, mutta pitää vain seurata tarkasti tilannetta. Terveys edellä mennään kuitenkin, eli jos jotain viitteitä tulee (liikarasituksesta) niin siihen tietenkin reagoidaan, Salmelainen sanoi.

Tiukasta paluusta huolimatta HIFK ei ole laajentanut pelaajarinkiä omilla junioripelaajilla. Salmelaisen mukaan syy on selkeä.

– Meidän juniorit eivät ole pelanneet marraskuun lopun jälkeen ja saivat harjoitella sen jälkeen joukkueena jäällä yhden viikon. Eivät he ole päässeet edes harjoittelemaan, joten se olisi aika haastavaa nostaa sieltä yhtäkkiä pelaajia pelaavaan kokoonpanoon.

Lue myös:

Koronasta toipuva Pekka Virta palasi Lukon pukukoppiin – "Vointini paranee koko ajan"

Uutta tietoa Tapparan koronakohusta: Epäiltyjä pelaajia olikin luultua enemmän, poliisi antoi sakot Tapparan toimihenkilölle

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat