"Täydellinen paketti" – Teemu Pukki ja Norwich jyräävät vakuuttavasti kohti Valioliigaa

Yle Urheilun asiantuntija Juho Rantala arvioi, minkälainen tulevaisuus Norwichia odottaa Englannin Valioliigassa.

jalkapallo
Teemu Pukki
Teemu Pukki on noussut kamppailuun Englannin mestaruussarjan maalipörssin voitosta. Getty Images

Norwich on palaamassa vakuuttavaan tyyliin ensi kaudeksi jalkapallon Valioliigaan. Yle Urheilun asiantuntija Juho Rantala on seurannut Teemu Pukin ja kumppaneiden menoa vaikuttuneena.

– Norwich jyrää voitosta voittoon, kun samaan aikaan kilpailevat seurat menevät alaspäin. Norwichissa on tehty huikeaa työtä jo pitkään, Rantala kehuu.

Rantala kokee, että Norwichilla on täydellinen paketti Englannin mestaruussarjaan.

– Norwichilla on toimiva valmennus ja hyvää joukkuepeliä. Heillä on sarjan parhaat pelaajat, Teemu Pukki ja Emiliano Buendia. Palaset ovat täydellisesti kohdillaan, Rantala hehkutti.

Daniel Farke on saanut työrauhan Norwichin peräsimessä.

– Farken asema on todella vahva, hänen alaisuudessaan tulee tulosta. Nyt on tulossa nousu Valioliigaan erittäin hyvillä esityksillä, Rantala jatkoi.

Nykyisten tähtien ympärille hyvä rakentaa

Rantala painottaa, että Norwichille olisi tärkeää pitää kiinni nykyisistä tähtipelaajistaan.

– Pukki, Buendia, Max Aarons, Todd Cantwell ja Oliver Skipp ovat pelaajia, joiden ympärille joukkuetta olisi hyvä rakentaa. Mutta uskon Norwichin tekevän muutamia hankintojakin, Rantala sanoi.

– Seurajohto miettii ihan varmasti, miten joukkueen runkoa saataisiin vielä vahvistettua ja joukkueeseen lisää laatua, Rantala mietti.

Pukki Buendia
Teemu Pukki ja Emiliano Buendia ovat päässeet tuulettamaan tällä kaudella ahkerasti maaleja. Getty Images

Rantala uskoo, että Norwichilla on nyt edellistä kertaa paremmat eväät Valioliigaan.

– Aiemmat kokemukset Valioliigasta ovat kasvattaneet nykyisiä pelaajia. He ovat nyt valmiimpia Valioliigaan kuin mitä he olivat vielä pari vuotta sitten, Rantala arvioi.

Norwich sukelsi syvälle edellisen Valioliigan kautensa loppuvaiheissa.

– Nyt huonon päivän tasoa pitää nostaa. Puolustus romahti loppukaudella, toki taustalla oli hirveästi loukkaantumisia, Rantala huomautti.

Tekeekö Pukki tuhojaan myös Valioliigassa?

Teemu Pukki juhli tiistaina hattutemppua Norwichin 7–0-voitossa Huddersfieldistä. Pukki on tehtaillut tällä kaudella jo 25 maalia ja noussut mestaruussarjan maalipörssin kärkimiehen Ivan Toneyn (Brentford) kintereille. Toney on takonut 28 osumaa.

– Pukki on huikea pelaaja. Maailmassa ei ole tällä hetkellä kovin montaa muuta pelaajaa, jotka ovat yhtä hyviä juoksemaan linjan taakse. Valmentajana on kiva olla, kun hän voi ajatella "antakaa pallo Pukille, niin teemme maalin", Rantala kuvaili.

Vastustajat kovenevat mestaruussarjan vaihtuessa Valioliigaan.

– Pukki osoitti jo edellisellä Valioliiga-visiitillään, että maaleja syntyy. Paikkoja tulee vähemmän, kun vastustajat ovat kovempia. Norwich ei pysty pitämään palloa samalla tavalla kuin mestaruussarjassa, Rantala vertaili.

Rantala ei silti keksi mitään esteitä sille, etteikö Pukki liekehtisi myös Valioliigassa.

– Uskon, että yli kymmenen maalia on Pukille täyttä realismia Valioliigassa, Rantala päätti.

Lue myös:

Teemu Pukki hattutemppuun Norwichin hurjassa maalikarkelossa: "Olen melko onnellinen, että tein viimein kolme maalia Mestaruussarjassa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat