Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Tähtitamma Mascate Match ravasi lähes 450 000 euroa hyväntekeväisyyteen: "Vetää hiljaiseksi"

Mascate Match lahjoitti liki puolen miljoonan potin syöpään sairastuneita lapsia ja nuoria tukevalle Sylva ry:lle.

raviurheilu
Mascate Match
Pekka Korven ohjastama Mascate Match tienasi kilparadoilta yli 700 000 euroa.Juho Hämäläinen / Suomen Hippos

Raviliiga HIFK:n moninkertainen ennätystamma Mascate Match lahjoitti keskiviikkona 448 970 euroa hyväntekeväisyyteen. Valtaosa summasta ohjattiin syöpään sairastuneiden lasten ja nuorten tukijärjestölle, Sylva ry:lle, joka sai 430 000 euroa.

Helsingin IFK:n omistama 4-vuotias "Massi" oli jääkiekon SM-liigajoukkueiden ja Suomen Hippoksen yhteisprojektin menestynein hevonen.

Lahjoitussumma on kaikkien aikojen suurin suomalaisessa raviurheilussa. Pääosin lahjoitusten varassa toimiva Sylva ry toivoo, että lahjoituksella voidaan turvata monen nuoren toipumista syövästä.

– Vetää hiljaiseksi, tämä on aivan mieletön juttu. Nöyrin kiitos kaikkien näiden pienten potilaiden ja nuorten aikuisten sekä heidän perheidensä puolesta. Tämä mahdollistaa nyt meidän työtämme, joka on täysin riippuvaista ihmisten ja organisaatioiden sekä tässä tapauksessa myös hevosten tahdosta auttaa”, Sylva ry:n hallituksen varapuheenjohtaja Henry Liukko-Sipi kommentoi Hippoksen tiedotteessa.

Mascate Match tienasi vuoden 2020 loppuun mennessä kilparadoilta yli 700 000 euroa. Pekka Korven valmentaman ja ohjastaman Massin uran tähtihetki nähtiin viime syyskuussa, kun voitti Vermossa lämminveriravureiden nelivuotisikäluokan pääkilpailun, Suuren suomalaisen derbyn.

Tamma huutokaupattiin vuodenvaihteessa 307 000 eurolla siitostammaksi, ja se oleskelee nykyään Paraisilla Qvidjan kartanolla.

– Hienolla hevosella on siellä arvoisensa puitteet ja erittäin hyvät oltavat. Se voi hyvin, on aurinkoinen oma itsensä ja alkaa asettua siitostamman rauhalliseen elämään. Varsomiskausi pääsee pian vauhtiin ja jo jännittää, vaikka Massia ei vielä ole edes siemennetty”, Raviliiga HIFK:n ja hevosen ostaneen Massi Stablen kimpanvetäjä Pauliina Raento kertoi.

Lue myös:

Raviliiga HIFK:n supertamma Mascate Match jäi Suomeen 307 000 euron huutokauppahinnalla

Leukemiasta toipuva Tuuli tapasi ravihevosen, joka on kerännyt huiman rahapotin syöpää sairastaville lapsille ja heidän perheilleen – HIFK:n Raviliiga osui kultakimpaleeseen

Lähteet: Suomen hippoksen tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat