Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Glen Kamaraan liittyvän rasismitapauksen tutkinta jatkuu pelaajien kuulemisella – Uefalta odotetaan päätöstä kymmenen päivän sisällä

Jos Ondrej Kudelan todetaan syyllistyneen rasistiseen käytökseen, hänen pelikieltonsa voi venyä vähintään kymmenen ottelun mittaiseksi.

jalkapallo
Glen Kamara kinastelee kentällä Ondrej Kudelan kanssa.
Glen Kamara (vas.) ja Ondrej Kudela (oik.) ottivat yhteen Eurooppa-liigan ottelussa maaliskuussa.Getty Images

Euroopan jalkapalloliiton (Uefa) odotetaan tekevän päätöksensä Suomen jalkapallomaajoukkueen pelaajaan Glen Kamaraan liittyvässä rasismitapauksessa noin kymmenen päivän kuluessa.

Skotlantilaista Glasgow Rangersia edustava Kamara on kertonut Slavia Prahan pelaajan Ondrej Kudelan solvanneen häntä rasistisesti Eurooppa-liigan ottelussa maaliskuussa.

Suomen Palloliiton pääsihteerin Marco Casagranden mukaan Palloliitto on saanut päivitystä asian käsittelyn aikataulusta Uefalta tänään keskiviikkona.

Palloliitto on käynyt Uefan kanssa epävirallisia keskusteluja ja ilmaissut Euroopan kattojärjestölle oman mielipiteensä asiaan. Uefan lisäksi tapausta selvittää Skotlannin poliisi.

– Pelaajia on kuultu ensimmäinen kierros. Heidän vastineensa saadaan ensi viikon aikana Uefalle ja Uefan kurinpitoelin tekee päätöksensä sen jälkeen varmasti kohtuullisen nopeasti. Sen jälkeen osapuolet saattavat tietysti valittaa asiasta, mutta ainakin jonkunlaisen päätöksen pitäisi tulla kymmenen päivän kuluessa, Casagrande kertoi Yle Urheilulle puhelimitse.

Uefa kertoi tiistaina asettaneensa Kudelan yhden ottelun pelikieltoon, mutta jos hänen todetaan syyllistyneen rasistiseen käytökseen, pelikielto voi kasvaa vähintään kymmeneen otteluun. Slavia Prahan lausunnossa Kudela on myöntänyt kiroilleensa Kamaralle, mutta kielsi syyllistyneensä rasismiin.

– Kymmenen ottelua on se minimi, mutta sitä on mahdollista ankaroittaa, riippuen siitä, millaista näyttöä sieltä tulee, Casagrande sanoi.

Lue myös:

Glen Kamaraan kohdistuneesta solvauksesta syytetty Kudela asetettiin pelikieltoon

Kamaraa tölvinyt Tshekin kohupuolustaja on sittenkin mukana MM-karsinnoissa Walesia vastaan

Glen Kamaran Instagram-tilille tulvi rasistisia solvauksia, brittitutkija sosiaalisen median pimeästä puolesta: "Tämä sukupolvi ei ole yhtään sen parempi"

Rasismikohun keskelle joutunut Glen Kamara saapui median eteen Helsingissä – kiitteli joukkuekavereitaan tuesta: "En voi sanoa paljoa enempää"

Glen Kamara rikkoi hiljaisuuden ja avasi, miten häntä haukuttiin apinaksi voimasanalla höystettynä – syytti tshekkiläispelaajaa valehtelusta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat